Reuzendoder Heeten helpt Haarle en LHC een handje

Zou er vanuit Haarle en Lemelerveld al een bloemetje of taart onderweg zijn naar Heeten? Dankzij de knappe zege van de dames van Heeten op koploper DFS Arnhem 2 doen Haarle en LHC weer volop mee om de bovenste plek in de eerste klasse. Het verschil tussen DFS en de twee runners up is geslonken tot een puntje.

Voorafgaand aan deze speelronde stond DFS twee punten los en had slechts een keer verloren. Dat ze tegen middenmoter Heeten onderuit zouden gaan, lag niet in de lijn der verwachting. Toch was dat na zestig minuten handbal in de Heetense sporthal wel het geval. De thuisclub versloeg de nummer 1 met 26-21 en maakte daarmee de strijd om de koppositie weer spannend.

Reuzendoder

Heeten heeft de laatste weken laten zien een reuzendoder te zijn. De ene na de andere koploper beet zich stuk op de Heetensen die het seizoen zo moeizaam begonnen. Na vijf wedstrijden waren er slechts drie puntjes verzameld. Hoe anders presteert de ploeg van trainster Kira Overmars de afgelopen weken. Begin december werd Haarle verslagen, een maand later was ook topploeg LHC de sigaar. Gisteravond volgde dus DFS Arnhem 2.

LHC had dit weekend zelfs op gelijke hoogte met de Arnhemsen kunnen komen, maar kwam in Nieuw Heeten niet verder kwam dan een 27-27 gelijkspel. Haarle lijkt de goede vorm van de eerste weken wel teruggevonden te hebben. In Luttenberg was de selectie van Guido Torenbeek op alle fronten SDOL de baas (21-27).

Naast DFS Arnhem 2, Haarle en LHC lijkt ook Heeten zich nu stiekem te ontpoppen als kampioenskandidaat. Als de ploeg in dit tempo en met deze overtuiging punten blijft plakken, is het gat van vier punten slechts een kleine hindernis. Ook SDOL, Nieuw Heeten (beide drie punten achter op DFS) en Broekland (vier punten achterstand) doen volop mee in de titelstrijd.

Foto: LHC (wit) eerder dit seizoen in actie tegen Heeten, bron: www.hvlhc.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina