Wat worden de verrassingen van dit weekend?

Nog een dagje en dan mogen ze weer. Knallen ABS, Haarle, Lettele, Overwetering, Kwiek en Voorwaarts door? Wordt het Heeten of toch Nieuw Heeten? En kunnen laagvliegers Wijhe en Wesepe verrassen tegen de nummer twee in hun poule?

2e klasse

In de tweede klasse A gaat ABS op jacht naar een nieuwe zege na de verrassende overwinning op koploper Wijhe’92 2. De Bathmense ploeg zit vol kampioensaspiraties en dus mag er zondag niet verloren worden van laagvlieger LHC 2. In 2C moet Schalkhaar zich revancheren voor de eerder dit seizoen geleden thuisnederlaag tegen Huissen 2 (19-24). Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst is een plek én een puntje in het voordeel van Schalkhaar.

1e klasse

Ook de heren van Heeten spelen tegen een ploeg die op de ranglijst slechts een plaats lager staat. Uit werd in het begin van het seizoen met 25-28 van Zwolle gewonnen. Wordt er in eigen huis ook een zege geboekt?

De dames van Heeten, die aan een sterke opmars bezig zijn in de eerste klasse, ontvangen de buurvrouwen van Nieuw Heeten. Ook die ploeg is aan een goede reeks bezig. In Nieuw Heeten kwam er destijds geen winnaar uit de bus: 27-27. Een spannende strijd ligt daarmee voor de hand.

Haarle speelt zaterdagavond thuis tegen HHZD. De eerste wedstrijd eindigde in een 29-35 overwinning voor Haarle. Ook nu lijkt een zege voor de thuisploeg het meest logisch. Haarle staat tweede achter DFS Arnhem 2 met achttien punten uit dertien duels; HHZD vertoeft in de onderste regionen met negen punten.

Broekland en LHC hebben op papier eveneens een eenvoudige opgave. Nummer 7 Broekland, met vijftien punten uit dertien duels, gaat naar Nijmegen om te spelen tegen Havana dat slechts zes puntjes heeft. LHC (achttien uit dertien) ontvangt zondag Artemis’15 dat net als de tegenstander van Broekland op zes punten staat.

SDOL gaat op bezoek bij het altijd lastige HCL/Groessen-Loo. Menig hooggeklasseerde ploeg heeft zich al stukgebeten op de taaie speelwijze van HCL. SDOL kende in de thuiswedstrijd echter geen enkel probleem. Het werd toen 31-23 voor de Luttenbergers.

Hoofdklasse

In de hoofdklasse ontvangt Lettele zaterdagavond Wesepe. Lettele boekte vorige week een belangrijke overwinning op koploper Pacelli en houdt zo zicht op de eerste plek. Een fout kan de ploeg van Henk de Boer zich niet veroorloven. Tegen Wesepe, de nummer voorlaatst, lijkt dat ook niet te gebeuren. De heenwedstrijd werd met 23-31 eenvoudig gewonnen.

Overwetering mag tegen HVBS proberen zijn sterke serie een passend vervolg te geven. De Olster ploeg is HVBS op de ranglijst inmiddels voorbijgestreefd, al werd in het begin van het seizoen nog kansloos van de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg verloren: 25-19.

2e divisie

Wijhe’92 vecht in de tweede divisie tegen degradatie. Om drie ploegen onder zich te houden is nog een flink aantal punten nodig. Dat die punten tegen SEW 2 behaald gaan worden, is zeer de vraag. In Nibbixwoud kwam Wijhe er destijds niet aan te pas: 31-18.

1e divisie

Kwiek is met acht punten uit vier duels een grote kanshebber voor de derdeperiodetitel. In Amsterdam moet de selectie van Jan Majoor die eerste plek zien vast te houden door Westsite te verslaan. Het verschil op de ranglijst is met zes punten redelijk groot, toch had Kwiek in eigen huis behoorlijk moeite met de Amsterdamsen: 35-31.

Koploper Voorwaarts, dat onlangs VOC lootte in de achtste finales van de beker, treft in eigen huis E&O. Dat mag geen probleem zijn voor de Twellose ploeg. E&O staat met acht punten uit zeventien duels op de twaalfde plek. Bovendien werd het destijds in Emmen een eenvoudige overwinning voor Voorwaarts (19-29).

Programma zaterdag 19 en zondag 20 januari 2019

2e klasse A
Zondag, 12.50 uur     LHC 2 – ABS

2e klasse C
Zondag, 16.10 uur     Huissen 2 – Schalkhaar

1e klasse Oost – dames
Zaterdag, 19.00 uur   HCL/Groessen-Loo – SDOL
Zaterdag, 19.30 uur   Haarle – HHZD
Zaterdag, 20.10 uur   Havana – Broekland
Zaterdag, 20.15 uur   Heeten – Nieuw Heeten
Zondag, 14.00 uur     LHC – Artemis’15

1e klasse Oost – heren
Zaterdag, 19.00 uur   Heeten – Zwolle

Hoofdklasse B
Zaterdag, 19.30 uur   Lettele – Wesepe
Zaterdag, 19.45 uur   Overwetering – HVBS

2e divisie A
Zaterdag. 20.15 uur   Wijhe’92 – SEW 2

1e divisie
Zaterdag, 19.30 uur   Westsite – Kwiek
Zaterdag, 20.00 uur   Voorwaarts – E&O

Foto: HHZD (blauw) twee seizoenen terug in actie tegen ABS, bron: handbal.absbathmen.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina