Heeten met nieuwe keeper klaar voor duel met Zwolle

Een flinke teleurstelling was het. Vorige week meldden de heren van DFS Arnhem 2 zich vijf uurtjes van tevoren af voor de wedstrijd tegen Heeten. “Dat was wel even een bummer,” vond Heeten-speler Mart Hofman. Des te meer kijkt de rechterhoek en -opbouwer uit naar de wedstrijd van dit weekend tegen Zwolle.

“We hoorden een dag eerder al wat geruchten, maar de definitieve afzegging kwam pas om 15.00 uur in de middag.” Een grote verrassing was het desondanks niet. De Arnhemmers lieten al twee keer eerder deze competitie verstek gaan bij een wedstrijd. “Zij zijn afhankelijk van spelers uit het eerste en van de A. Sommigen hebben zich inmiddels vast gespeeld, waardoor ze niet altijd een compleet team op de been krijgen.” Een reglementaire 10-0 zege voor Heeten was het gevolg. “Ik verwacht eigenlijk dat ze binnenkort uit de competitie genomen worden. En of we blij zijn met 10-0? Vorige keer wonnen we met 21-32, dat was dus nog ruimer. Maar we hebben het er maar mee te doen.”

Echte keeper

Door het gemiste duel van vorige week kijkt Heeten extra uit naar de wedstrijd van vanavond. “We hebben er ontzettend veel zin in, dat hadden we vorige week al. We zouden toen voor het eerst eindelijk weer met een echte keeper de wedstrijd ingaan.” Door een hersenschudding bij Dion Hofsté en een vaak verhinderde en ook nog niet fitte Dennis Schrijver was Heeten lange tijd aangewezen op keepende spelers. “Dat deden Tim Bloemen en ik. Tim is sterk in het tegenhouden van ballen uit de hoek; ik moet het vooral van mijn snelle reacties hebben. Maar we zijn natuurlijk geen echte keepers.”

Een echte doelman staat er vanavond dus wel tussen de palen. “Marc Warmerdam heeft zich bij ons aangesloten. Hij komt uit Enschede, maar is onlangs verhuisd naar Zwolle. Aangezien ongeveer de helft van ons team uit Zwolle komt, kan hij mooi met ze meerijden.” Opvallend detail: vanavond speelt Heeten tegen Zwolle. “In dat team heerst blijkbaar een andere mentaliteit, waardoor niet iedereen daar wil spelen. Wij zijn er blij mee, want zoals gezegd komt een groot deel van ons team daarvandaan.” Uit won Heeten met 25-28 van Zwolle. “Dat was nipt. Hun hoekspeler kon in die wedstrijd met geluk veel scoren. Dat laten we ons niet weer gebeuren. We hebben onze trainingen op hen aangepast, dus we zijn er klaar voor.”

Het nieuwe Feyenoord

Heeten staat nu vijfde in de eerste klasse. Winst, maar ook verlies, brengt daar niet direct verandering in. “We zijn een beetje het nieuwe Feyenoord. Of we nou drie keer winnen of drie keer verliezen, we blijven voorlopig vijfde. De verschillen met de nummers vier en zes zijn groot. Maar we willen nog steeds graag in de top 3 eindigen, dus een aantal overwinningen hebben we absoluut nog nodig.”

Lees ook: Wie zijn toch die handballende Heetense heren?

Foto: Heeten (groen) eerder dit seizoen in actie tegen Zwolle. Heeten won dat uitduel met 25-28, bron: www.rtvfocuszwolle.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina