Nieuw Heeten overdondert Heeten met verrassende dekking

Met vier verschillende dekkingsvormen wist Nieuw Heeten de buurvrouwen uit Heeten zaterdagavond flink te verrassen. Door het onvoorspelbare verdedigen bleef Heeten vrijwel het complete duel zoekende. Wat de thuisploeg ook probeerde de gastvrouwen hadden overal een antwoord op. Logisch gevolg: Nieuw Heeten won de aantrekkelijke derby in de Heetense sporthal met 24-27.

Overdonderd

Na het eerste fluitsignaal liep Nieuw Heeten direct uit naar een flinke voorsprong. Halverwege de eerste helft prijkte er een 5-10 stand op de borden. “Normaal verdedigen we in een strakke 6-0, maar tegen Heeten begonnen we anders. Daarmee hebben we ze overdonderd,” verklaarde Nieuw Heeten-keepster Mirjam Lamers de sterke start van haar ploeg. Die inspanning bleek echter ook veel krachten te kosten. “We raakten vermoeid en het liep even wat minder. Daardoor kon Heeten terugkomen tot een ruststand van 12-14.”

Scorende keeper

De ruststand was dus nog in het voordeel van Nieuw Heeten. De tweede helft keerden de kansen. “De eerste tien minuten hebben we niet gescoord. Heeten kwam langszij. Het werd zelfs 17-14. Toen hebben we onze verdediging een aantal malen aangepast en dat bleek de sleutel. We konden het spelbeeld omdraaien en de stand werd 20-24.” Op hun beurt probeerden de Heetense speelsters variatie te brengen in hun spel om Nieuw Heeten van slag te krijgen. Tevergeefs. “Ze hebben mandekking gespeeld, gingen met zeven veldspeelsters en dus zonder keeper spelen, maar we hadden overal een antwoord op. Ik als keeper heb zelfs nog gescoord toen hun doel leeg was. Daarna gaven ze dat al gauw op.”

Door de zege op Heeten is Nieuw Heeten koploper DFS Arnhem 2 tot op drie punten genaderd. Volgende week treffen beide ploegen elkaar in de Nieuw Heetense sporthal de Belte. “Vorige keer speelden we gelijk tegen ze, dus we maken zeker kans. Bovendien loopt het bij ons een stuk beter dan in het begin van het seizoen. Toen waren we nog niet zover als dat we nu zijn. We verloren bijvoorbeeld van HHZD en Achilles, ploegen die onderin staan. Onze trainer Louis Degen is echt opbouwend bezig. We zijn blij dat hij volgend jaar ook bij ons blijft. Ik denk dat we dan echt een leuk team hebben staan.”

Lees ook: Louis Degen gooit alles om bij Nieuw Heeten
Lees ook: wedstrijdverslagen Heeten – Nieuw Heeten

Foto: keepster Mirjam Lamers van Nieuw Heeten, bron: Facebook Dames 1 Handbal SV Nieuw Heeten

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina