19-01-2019: Heeten – Nieuw Heeten (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Heeten dames 1 en Dames 1 Handbal SV Nieuw Heeten

Verslag Heeten

Vandaag was het zover. Tijd voor de wedstrijd tegen onze buren. Nieuw Heeten kwam op bezoek en was er net als ons op gebrand om de punten binnen te slepen. Na een aantal wedstrijden op rij als team lekker gespeeld te hebben kwam er vandaag helaas niet uit wat we graag zouden willen.

De start van de wedstrijd was goed. Een aantal mooie uitgespeelde aanvallen maakte dat de eerste goals snel gemaakt waren. Ook nieuw heeten wist in de goal goed te vinden. Gelijk opgaand kwam er een rust stand van 12-14 op het scorebord te staan.

Door een goede felle start in de tweede helft werd de 12-14 omgezet naar een 16-14 met nog 20 min op de klok. De verdediging stond sterk en esmee had een aantal goede reddingen. Helaas wisten we ons spel niet vast te houden en waren de individuele acties die gemaakt werden veelal één malig waardoor we niet doortastend genoeg waren in de aanval. Nieuw heeten wist ons goed uit ons spel te halen in onze aanval. In de verdediging lieten we nieuw heeten te makkelijk acties maken waarbij ze meerdere malen ook wel erg gematst werden door de scheidsrechter. Op het scorebord stond na 60 min een stand van 24-27.

Al met al niet onze beste wedstrijd van de afgelopen weken. We staan weer met beide benen op de grond en kijken uit naar een nieuwe week hard trainen en hopelijk weer winstpunten bij de dames van Artemis. We zien jullie graag zaterdag 26 januari om 19.10 om ons weer aan te moedigen.

Verslag Nieuw Heeten

Zaterdagavond hebben we de derby in en tegen Heeten gespeeld. Eerder in deze competitie hebben we tegen Heeten in een gelijk opgaande wedstrijd gelijk gespeeld. Dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Heeten is de laatste weken aan een goede serie wedstrijden bezig. DFS 2, Haarle en LHC werden door Heeten (ruim) verslagen. We moesten dus een goed strijdplan hebben om met de 2 punten naar huis te gaan. En dat hadden we…

We begonnen de wedstrijd fel en maakten het Heeten lastig om aanvallend in hun spel te komen. Na een kwartier stond er een voorsprong op het bord van 5-10. Het laatste kwartier van de 1e helft verslapten we wat. We wilden in de aanval te snel afronden en verdedigend lieten we wat steekjes vallen. Hierdoor was de ruststand 12-14 in ons voordeel.

De 2e helft begonnen we niet heel sterk. Heeten kwam langszij (17-14) en zelf scoorden we pas na 10 minuten. Door een aantal aanpassingen in onze verdediging door te voeren kregen we weer grip op de wedstrijd en zo stonden we 10 minuten voor het einde van de wedstrijd weer op een voorsprong van 19-24. We hadden het gevoel dat we de wedstrijd onder controle hadden maar de wedstrijd moest nog wel uitgespeeld worden. Heeten probeerde nog verschillende tactieken maar gelukkig hadden we hier voldoende antwoord op. Aan het einde van de wedstrijd stond er op het scorebord een stand van 24-27! De 2 punten gingen mee naar Nieuw-Heeten!

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen koploper DFS 2 op het programma. Het verschil op de ranglijst is nog maar 3 punten dus het belooft een spannende wedstrijd te worden!