19-01-2019: Voorwaarts – E&O (1e divisie)

Na vorige week een thuiswedstrijd te hebben gespeeld tegen Bentelo, kwam nu E&O op bezoek. Een jong team wat aan het begin van het seizoen veel geblesseerden had. Nu was het team weer bijna compleet. De uitwedstrijd hebben wij gewonnen met 19-29. Vorige week verloren ze echter maar met 1 punt verschil van Volendam.

Na de voorstelronde en het oplopen met de TAKT meiden begon de wedstrijd. Na een minuut spelen wist Merlin het eerste doelpunt te scoren. Ook E&O wist vanuit de hoek en vanaf de opbouw te scoren. De eerste minuten was een beetje aftasten en de verdediging neer zetten. Daarna ging het gas erop en scoorden wij er op los. Breaks, mooie opgezette aanvallen en als E&O dan toch een keer scoorde, lag de bal aan de andere kant er alweer in door een snelle midden uit. Melissa maakte na 15 minuten spelen met een penal, de stand 10-4. We blijven op snelheid spelen en via tik tik tik handbal weten we mooie snelle aanvallen te belonen met vele doelpunten. Sharin, Ellen, Alineke hebben een extra versnelling vandaag en vliegen letterlijk over het veld. Na 30 minuten spelen is de ruststand  24-12.

In de kleedkamer werd besproken dat we op tempo moesten blijven spelen en dat we geconcentreerd moeten blijven ondanks de voorsprong die we hadden. Ellen wist na rust meteen met een passeeractie te scoren. Verdedigend lieten we helaas steken vallen. E&O kreeg te veel ruimte en kwam zo makkelijk tot scoren. Gelukkig bleven wij ook scoren en werd de wedstrijd totaal niet meer spannend. Quinty wist mooi te scoren uit de hoek, Aniek schoot strak in de kruising vanaf de opbouwrij en Laura wist de tegenstanders een paar keer op het verkeerde been te zetten door mooie passeeracties. Het publiek heeft in 60 minuten heel wat doelpunten voorbij zien komen. Eindstand 46-34. Het was wederom een teamprestatie want iedereen wist weer te scoren.

Volgende week spelen wij tegen ZAP in Breezand. Het is een eind rijden maar het belooft zeker een mooie wedstrijd te worden. De wedstrijd begint om 20:30 uur. We zullen alle support hard nodig hebben!