19-01-2019: Overwetering – HVBS (hoofdklasse)

Bron: www.overwetering.nl

Gelijkspel. Punt verloren of punt gewonnen?

Na de mooie reeks van 4 overwinningen op rij, kregen we in de afgelopen trainingsweek wat tegenslag te verwerken. Maaike ten Broeke had teveel last van fysieke ongemakken en Romee ging donderdagavond door haar enkel. Beide konden niet spelen en ook Ella, Shana en Eline kampen nog met blessures. Een flink gevulde blessurebank dus. Wij zijn erg blij met de bereidheid van de meiden van dames 2 en A1 om met ons mee te spelen! Zaterdagavond sloten Lisa Overkempe, Rowy Slijkhuis, Fenna Nijland en Moniek Bos aan.

Ondanks de personele problemen begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd tegen HVBS. De uitwedstrijd destijds hadden we kansloos verloren (25-19) dus we hadden iets recht te zetten.

De wedstrijd verliep nogal stroef voor ons. Met name aanvallend waren we wat chaotisch. De bal ging niet lekker rond en de passing naar elkaar was niet naar behoren. Desondanks stonden we wel steeds aan de goede kant van de score.

De dekking stond heel behoorlijk. HVBS is behoorlijk afhankelijk van de 2 sterke opbouwspeelsters. Zij wisten onze dekking regelmatig te verassen  met hun gevaarlijke (afstand)schoten. Maar gelukkig werden er ook voldoende schoten afgeblokt of dusdanig verdedigd dat er naast of over werd geschoten. Hoewel onze aanval wat chaotisch was, maakten we wel onze kansen af. We namen een voorsprong van 3 doelpunten. Voor rust wist HVBS dit echter weer terug te brengen tot 2, 13-11.

In de rust drukte Jan ons op het hart om met het hoofd te blijven spelen in de 2e helft. Vooral ook wanneer het in de slotfase spannend zou worden. Maar helaas zakten we in de 1e 20 minuten van de 2e helft ver terug. We kregen moeite met scoren en hadden minder vat op de speelsters van HVBS.

Zij namen een 15-18 voorsprong. Maar wij bleven werken en vechten voor een resultaat. We knokten  ons weer naast HVBS. Met nog zo’n 10 seconden op de klok werd er een overtreding op Lynn gemaakt. Meestal krijgt de aanvallende ploeg in zo’n situatie een 7-meter.  Maar nu werd er een vrije worp gegeven. Het lukte niet om deze om te zetten in een doelpunt. Het eindresultaat was een 21-21 gelijkspel.

In de kleedkamer hing naar afloop een ietwat bedompte sfeer. Natuurlijk voelt een gelijkspel, na 4 overwinningen, als een verloren punt. En natuurlijk kunnen we van alles benoemen wat er niet goed ging. Maar misschien moeten we het ook een beetje in perspectief zien. De heenwedstrijd werd nog kansloos verloren en nu knokken we ons, met een zwaar gehavende ploeg, naar een gelijkspel. En als 10 minuten voor tijd de wedstrijd verloren dreigt te gaan, richten we ons toch weer op!! We zijn nog ongeslagen in 2019. Deze gedachten nemen we mee naar de volgende wedstrijd. Zaterdagavond 26 januari spelen we om 20.30 tegen DFS in Arnhem. (Sporthal Rijkerswoerd)

 Voor fotoverslag klik hier.

Doelpunten: Roos van Breukelen 6, Lisa Overkempe 5, Iris ten Broeke 5, Leonie ten Broeke 3,  Rianne Kappert 2.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina