Maaike Dokter gelooft erin: ‘We zijn er klaar voor’

Vlak ABS nog niet uit. Dankzij een onverwachte, maar zeer terechte overwinning op koploper Wijhe’92 2 doet de Bathmense ploeg weer volop mee in de strijd om de koppositie in de tweede klasse A. “We gaan er nog steeds voor.”

Uit werd met 22-18 verloren, maar afgelopen zondag was ABS in eigen hal Wijhe’92 op alle fronten de baas. Een afgetekende 23-14 overwinning was het resultaat. “Dat was zeker zeer verrassend,” lacht aanvoerster Maaike Dokter. “We klimmen op de ranglijst. Het gaat de goede kant op.”

Gunstig

Voorafgaand aan het seizoen wond trainster en coach Toke Poesse er geen doekjes om: kampioen worden was het doel. “Dat is nog steeds zo,” bevestigt de 23-jarige Dokter. “We hebben het er tijdens het seizoen vaker over gehad en de neuzen staan nog steeds dezelfde kant op.” Het verschil met Wijhe’92 is inmiddels geslonken tot vier punten, en dat met een wedstrijd minder gespeeld te hebben. “Dat is gunstig voor ons. We gaan er vol voor. We willen graag terug naar de eerste klasse.”

In die eerste klasse draaide ABS vorig jaar een zwaar seizoen. Met slechts een puntje degradeerden de Bathmensen roemloos naar de tweede klasse. “We hebben een vrij jong team. Inmiddels zijn we beter op elkaar ingespeeld. Er is een groot verschil tussen afgelopen september en hoe we er nu voor staan. Dat zag je ook tegen Wijhe. Geen moment in de wedstrijd dachten we te gaan verliezen. We wisten vanaf alle posities te scoren. Dat zegt wel iets. Als we nu weer in de eerste klasse komen, gaat het absoluut beter dan vorig jaar. We zijn er klaar voor.”

Aantrekkelijker

Kampioen worden is niet alleen een prestigekwestie. “In de eerste klasse is het handbal veel aantrekkelijker. Er wordt meer op snelheid gespeeld en de juiste tactiek bepalen speelt een belangrijkere rol. In de tweede klasse is het vooral fysiek en wordt er vaak wat gemener gespeeld,” weet de cirkelspeelster voor wie niet alleen handbal een belangrijk tijdverdrijf is. “Muziek speelt een grote rol in mijn leven: ik zing en speel gitaar en piano. Om naast mijn werk al die dingen te kunnen doen, moet ik af en toe behoorlijk puzzelen. Maar de handbal gaat altijd voor. Dat is een teamsport, dan hoor je er altijd te staan.”

Foto: ABS (wit) afgelopen zondag in actie tegen Wijhe’92 2, links aanvoerster Maaike Dokter (nr. 8)

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina