12-01-2018: Nieuw Heeten – LHC (1e klasse)

Bron: svnieuwheeten.nl en www.hvlhc.nl

Verslag Nieuw Heeten

Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen de dames van LHC uit Lemelerveld op het programma. Een wedstrijd waarin wij wat recht te zetten hadden, aangezien in de eerste competitiehelft ruim is verloren van LHC (25-13). Gezien de goede reeks wedstrijden van de afgelopen weken moest dit mogelijk zijn.

De wedstrijd begon gelijk op waarbij LHC vervolgens een kleine voorsprong van 4 doelpunten wist te creëren. Verdedigend stonden wij redelijk goed, aanvallend haalden we niet ons niveau. Gelukkig konden wij ons voor de rust nog herstellen, waardoor wij de rust ingingen met een voorsprong (13-11). Na de rust wisten wij dit niet vast te houden, waardoor LHC binnen enkele minuten alweer de gelijkmaker had gemaakt. Zowel wij als LHC bleven scoren, waardoor de stand de gehele wedstrijd dicht bij elkaar bleef liggen. Daarnaast hadden beide teams last van tijdstraffen waardoor in de tweede helft veel in ondertal of overtal is gespeeld. Helaas is het ons aan het eind van de wedstrijd niet gelukt om op voorsprong te blijven, eindstand 27-27.

Volgende week spelen we weer een ouderwetse derby tegen en in Heeten! Tot dan!

Verslag LHC

Na het verlies van vorige week tegen Heeten, was Auto van Ewijk/LHC gebrand om de twee punten binnen te slepen tegen Nieuw-Heeten. Het begin van de eerste helft verliep soepel. Al snel wisten de dames uit Lemelerveld een voorsprong uit te bouwen van vier doelpunten. Tegen het einde aan van de eerste helft kwamen de eerste tijdstraffen voor Auto van Ewijk/LHC. Vervolgens was er nog een dubieus moment waarop de scheidsrechter een zuiver doelpunt niet gezien zou hebben, met een ruststand van 13-11 tot gevolg.

In de kleedkamer waren de gasten uit Lemelerveld het met elkaar eens dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Er werd een plan gemaakt om te spelen tegen de verre uitstappende verdediging van Nieuw-Heeten.

Elke keer wanneer Auto van Ewijk/LHC twee minuten kreeg, wat in de tweede helft veel (wellicht onterecht) aan de orde was, ging Nieuw-Heeten de linkeropbouw vastzetten. Oefening baart kunst, dus op een gegeven moment wist Auto van Ewijk/LHC het doel weer te vinden. De achterstand was weggewerkt en het spel ging gelijk op.

Ondertussen bleef het penals regenen voor Nieuw-Heeten en Auto van Ewijk/LHC bleef veel in ondertal. Af en toe liep de tegenstander tegen een tijdstraf aan, maar zat hier geen penal bij. Tot de laatste seconde was het spannend. Helemaal omdat een speler van Auto van Ewijk/LHC bij een doelkans zijwaarts geduwd werd en hier niks voor gegeven werd door de scheids. Na 60 minuten stond 27-27 op het scorebord en gingen de Lemelervelders met één punt huiswaarts.

Meegereisd publiek, bedankt voor jullie support!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina