Wijhe’92 reist niet voor niets 200 kilometer, Kwiek A1 redt het niet in het bekertoernooi

Wijhe’92 ontsnapte woensdagavond ternauwernood aan een vroege uitschakeling in het bekertoernooi. De ploeg van Maurice Feringa trok met 28-29 tegen VAKO net aan het langste eind. Voor Kwiek A1 zit het toernooi er wel op. De Raalter junioren legden het met 24-28 af tegen SVBO.

Wijhe’92 (foto) mocht een goede honderd kilometer rijden richting het noorden van Drenthe om het op te nemen tegen VAKO uit Vries. VAKO debuteert in de hoofdklasse A en staat daar na twee winstpartijen en twee nederlagen keurig in de middenmoot. Wijhe speelt een klasse hoger en kan dezelfde cijfers overleggen. Het klassenverschil kwam woensdag niet tot uiting in de eindstand: Wijhe wist maar net te winnen met 28-29 in een wedstrijd die opvallend veel tijdstraffen kende. VAKO zag liefst acht keer een speelster naar de strafbank verwezen worden; voor Wijhe kwamen er vier tijdstraffen. Opbouwster Sanne Huis in ‘t Veld haalde het einde van de wedstrijd niet: zij vertrok met rood.

Kwiek A1 moet hoofd buigen

Kwiek A1 was in de voorronde met 30-10 nog veel te sterk voor Zwolle, maar kon dat kunstje in deze eerste ronde niet herhalen. Tweededivisionist SVBO maakte woensdagavond een einde aan het korte bekeravontuur van de jonge Kwiek-spelers. Het werd in Raalte 24-28 voor de ploeg uit de Emmense wijk Barger-Oosterveld.

Dinsdag verraste SDOL met een bekerzege op DOS; ook Voorwaarts plaatste zich die avond voor de tweede ronde door Pacelli te verslaan. Donderdag spelen Heeten en Broekland nog tegen elkaar.

Lees ook: SDOL verrassend door in bekertoernooi, ook Voorwaarts wint

Eerste ronde bekertoernoi

Dinsdag 1 november 2022
Pacelli – Voorwaarts: 27-32 (15-19)
SDOL – DOS: 22-21

Woensdag 2 november 2022
Kwiek A1 – SVBO: 24-28
VAKO – Wijhe’92: 28-29

Donderdag 3 november 2022
20.00 uur: Heeten – Broekland

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina