Afscheid: deze spelers stoppen of stappen over

In de laatste wedstrijden van het seizoen is er van veel spelers afscheid genomen. Sommigen stoppen helemaal met handballen, terwijl anderen een team lager gaan spelen of na de zomer bij een nieuwe club verschijnen. Tegelijkertijd zijn er ook veel teams die met een ongewijzigde selectie het nieuwe seizoen ingaan.

Naomi Schiphorst stapt over van Lettele naar LHC in Lemelerveld. De 26-jarige keepster woont sinds enige tijd in Lemele en kiest er daarom voor dichter bij huis te gaan spelen. Ook spelmaker en topscoorder Bianca Klein Koerkamp keert na de zomer niet terug in het eerste van Lettele. Zij gaat in het midweekteam spelen.

Flinke aderlatingen voor Voorwaarts, Kwiek en LHC

Net als voor Schiphorst is ook voor Lisa Oosterwijk van Voorwaarts de reisafstand een belangrijke reden om van club te wisselen. De topschutter van Voorwaarts speelt volgend seizoen bij Duiven in haar nieuwe woonplaats. Voorwaarts, dat zich terugtrok uit de eerste divisie en volgend jaar in de hoofdklasse uitkomt, ziet nog meer spelers vertrekken. Smaakmaker Daimy van Dommelen sluit aan bij het naar de eerste divisie gepromoveerde Wijhe’92. Silke Schoenaker en keepster Marloes Deijk stoppen met handballen.

Kwiek heeft eveneens een groot aantal spelers moeten uitzwaaien. Het Drentse drietal Jessica Hilbrands, Tessa Hilbrands en Claudia ter Wal stapt gezamenlijk over naar E&O in Emmen. Aanvoerster Anouk van Rijssen gaat een treetje lager spelen, in het tweede van Kwiek. Keepster Maud te Wierike keert terug naar SDOL en het jonge talent Sophie Exterkate sluit zich aan bij landskampioen VOC.

Tot slot zag ook LHC veel spelers vertrekken. Keepster Marlon Blankenvoorde gaat naar dames 2, terwijl speelsters Jill Meijerman en Esmee Kamphuis (foto) ervoor kiezen in het derde of vierde te gaan spelen. Jill Neppelenbroek keert helemaal niet terug in de sporthal, zij hangt haar handbalschoenen aan de wilgen.

Veel teams gaan ongewijzigd verder

Broekland en Dalfsen, die beide promoveerden naar de tweede divisie, gaan met dezelfde selectie het nieuwe avontuur aan. Bij beide clubs zijn geen spelers vertrokken. Broekland heeft zelfs een nieuwe speelster aangetrokken: keepster Ciska van Vessem komt over van DSVD. Bij HHZD, Holten, Zwolle en Schalkhaar blijven eveneens alle spelers hun ploeg trouw.

Ook Haarle gaat nagenoeg ongewijzigd het nieuwe seizoen in. Alleen speelster Indy Middelkamp stopt met spelen, al blijft zij wel bij het team betrokken. Vanaf komend seizoen zit zij als teambegeleidster op de bank.

Eredivisie

Kwiek
Anouk van Rijssen (Kwiek 2)
Jessica Hilbrands (E&O)
Tessa Hilbrands (E&O)
Claudia ter Wal (E&O)
Maud te Wierike (SDOL)
Sophie Exterkate (VOC)

Eerste divisie

Wijhe’92
Lieke Elshof (Wijhe’92 2)

Tweede divisie

Broekland
Geen

Dalfsen
Geen

Hoofdklasse

Heeten
Esmee Schoorlemmer
Dewi Tepperik

Lettele
Bianca Klein Koerkamp (Lettele midweek)
Naomi Schiphorst (LHC)

LHC
Jill Neppelenbroek
Jill Meijerman (LHC 3 of 4)
Esmee Kamphuis (LHC 3 of 4)
Marlon Blankenvoorde (LHC 2)

Nieuw Heeten
Else Lamers
Jiska Bouwman
Kiona Schrijver

Overwetering
Lisa Overweg
Eline Schutte (Overwetering midweek)

SDOL
Floor Schotman

Voorwaarts
Daimy van Dommelen (Wijhe’92)
Lisa Oosterwijk (Duiven)
Silke Schoenaker
Marloes Deijk

Zwolle
Geen

Eerste klasse

ABS
Eline Jansen
Pleun Willemink

Haarle
Indy Middelkamp (wordt begeleidster Haarle 1)

Heeten/Schalkhaar/DSC (heren)
Tim van Berkum
Martijn Ogink

HHZD
Geen

Holten
Geen

Tweede klasse

Schalkhaar
Geen

Wesepe
Elke Berends
Mirthe Obdeijn
Laury van der Vegt

Foto: LHC-speelster Esmee Kamphuis breekt door de verdediging van SDOL | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina