Klein Koerkamp en Schiphorst winnen laatste wedstrijd met Lettele, Wijhe’92 verliest opnieuw

Bianca Klein Koerkamp en Naomi Schiphorst speelden donderdagavond hun laatste wedstrijd in het shirt van Lettele 1. Beide vaste waarden en echte clubmensen zijn volgend jaar in een ander team te zien.

Topschutter en spelbepaler Bianca Klein Koerkamp heeft besloten op sportief vlak een stapje terug te doen. Zij speelt volgend seizoen in het midweekteam van Lettele, waar ze met een clubje vriendinnen herenigd wordt. Keepster Naomi Schiphorst stapt over naar LHC. De betrouwbare sluitpost die jarenlang het doel van Lettele verdedigde, is onlangs verhuisd naar Lemele, waardoor de afstand naar Lettele voor haar te groot is geworden.

Lettele won de laatste competitiewedstrijd in de hoofdklasse B met 29-39 in en van Nieuw Heeten en is daardoor op de ranglijst naar plek vier gestegen. Of dat ook de plek is waar de ploeg dit seizoen eindigt, is nog niet helemaal zeker. Nummer 5 WHC kan Lettele nog voorbijgaan.

Ook voor Nieuw Heeten is de eindrangschikking nog geen zekerheid, Met vijftien punten en nog een wedstrijd te spelen lijkt de tiende plek verzekerd, maar in theorie kan nummer elf Bentelo 2 Nieuw Heeten nog voorbijgaan. Bentelo 2 heeft drie punten minder, maar moet nog twee wedstrijden spelen. Volgende week donderdag staan beide ploegen in Bentelo tegenover elkaar.

Kampioen Wijhe’92 verliest opnieuw

Sinds de titel en de promotie binnengesleept zijn, lijkt Wijhe het seizoen al afgesloten te hebben. Na de mooie kampioenwedstrijd werd het weekend erop dik van DOS verloren en ook gisteravond moest de ploeg van trainer Maurice Feringa een ruime nederlaag slikken. Laagvlieger Bentelo was met 33-23 verrassend de baas over Wijhe. Voor de door blessures geplaagde selectie van voormalig Wijhe-trainer Laurens Beld kwam deze onverwachte zege meer dan geroepen. Met nog één speelronde te gaan, is klassenbehoud voor Bentelo nog binnen bereik.

Foto: in de laatste thuiswedstrijd op 1 april 2023 namen Bianca Klein Koerkamp (nr. 14) en Naomi Schiphorst (nr. 1) afscheid van hun thuispubliek

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina