André Biemans stapt op bij Zwolle: ‘Voelt als een nederlaag’

Trainer André Biemans gaat toch niet door bij de dames van handbalvereniging Zwolle. Eind januari besloten beide partijen de samenwerking met een seizoen te verlengen, maar daar is de trainer nu op teruggekomen.

„Dit voelt als een nederlaag”, zegt Biemans, die dit seizoen begon bij het eerste en tweede damesteam van Zwolle. „Ik had een goede samenwerking met het bestuur en de technische commissie, en met Lambert Bouwman in het bijzonder. We hadden plannen om met de jeugd wat neer te gaan zetten, maar dat gaat nu niet meer door.”

Een verschil van inzicht tussen hem en enkele speelsters van dames 1 is volgens Biemans de reden van zijn vertrek. „Deze groep heeft iemand nodig die boven de speelsters staat. Zo’n trainer ben ik niet, ik sta midden in de groep. Ik wil best discussiëren over dingen, maar niet over iedere wissel. Ik heb lang getwijfeld, maar uiteindelijk deze keuze gemaakt.”

Biemans maakt het seizoen wel af bij Zwolle. De hoofdklasser staat zesde en heeft nog twee wedstrijden te gaan. „Wat ik volgend seizoen ga doen, weet ik niet. Dit zag ik niet aankomen, dus daar heb ik nog niet over nagedacht. Misschien wordt het ook wel even een jaartje niks.”

Foto: in januari tekende Biemans (links) nog voor een jaar bij, onder toeziend oog van voorzitter Monique Horstra en bestuurslid Lambert Bouwman

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina