Nu is het wel raak: Broekland pakt titel en promotie naar 2e divisie

In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen heeft Broekland het toch geflikt. Na een mooie en overtuigende 32-14 overwinning op Hacol’90 pakte de ploeg in de derde van in totaal vier kansen het kampioenschap in de hoofdklasse B en promoveert daarmee voor het eerst in de historie van de club naar de tweede divisie.

Vorige week tegen Pacelli ging het nog helemaal mis (25-19 verlies) en een week eerder lag concurrent Heeten dwars door geen punten te laten liggen. Maar dit weekend liet Broekland er geen misverstand over bestaan wie de beste ploeg is. Hacol’90 werd met ruime cijfers verslagen, waardoor Broekland nu echt de beste van de hoofdklasse B is. “Onze handbalsters maken heel Broekland trots”, riep voorzitter Erik Valk na afloop.

Via een 7-1 voorsprong werd de rust ingegaan bij een stand van 12-6. In de tweede helft maakte de ploeg van trainer Raymond Diks er een heuse show van. Van 24-13 raceten de Broeklandsen door naar 31-13. Vooral de zussen Yara (10 doelpunten) en Rowy Tuïnk (6 doelpunten) – door hun teamgenoten liefkozend ‘de Tuïnk-tanks’ genoemd – waren goed op schot. Na het laatste doelpunt, de 32-14, barstte het feest los.

Volgens trainer Raymond Diks, hij begon dit seizoen in Broekland na eerder al met CVO kampioen te zijn geworden, is deze titel een prijs van het collectief. “Dat is onze grote kracht”, zei hij tegen de verslaggever van de Stentor. “Iedere week is er wel een andere speelster die uitblinkt. Ik geef mijn meiden veel vertrouwen. We hebben duidelijk een klik.”

Na het laatste fluitsignaal vlogen de verse kampioenen door naar de kantine voor een groot feest. “Het was fantastisch, je had erbij moeten zijn!” aldus de winnaars.

Lees ook: wedstrijdverslag Broekland – Hacol’90

Broekland – Hacol’90 32-14 (12-6). Doelpunten Broekland: Yara Tuïnk 10, Rowy Tuïnk 6, Maud Wessels 4, Lois Folkert 3, Merel Hekman 3, Lieke Nijhof 2, Carlien Tibben 2, Lynet Beltman, Isabelle te Wierik.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina