Broekland verliest kampioenswedstrijd, nog twee kansen over

Met een bus vol supporters reisde Broekland zaterdag af naar het Gelderse Zieuwent. Een punt tegen Pacelli was voldoende om de titel in de hoofdklasse B veilig te stellen. Zo ver kwam het echter niet. Angstgegner Pacelli was wederom te sterk (25-19), waardoor Broekland het kampioensfeest opnieuw moest uitstellen.

Dit seizoen had Broekland tot dit weekend slechts een wedstrijd verloren. Dat was tegen Pacelli en uitgerekend tegen die ploeg kon zaterdag het kampioenschap worden binnengesleept. Een lastige opgave, die uiteindelijk té lastig bleek te zijn.

‘Het lukte allemaal niet’

In de eerste helft stond de dekking van Broekland als een huis. Pacelli kon maar mondjesmaat de ruimtes vinden en wist in de eerste dertig minuten slechts dertig keer keepster Charlotte Tielbeke te passeren. Broekland stelde er zelf echter aanvallend ook weinig tegenover, waardoor de rust werd bereikt met een schamele 7-7 ruststand.

Broekland leverde dit seizoen wel vaker een matige eerste helft af, maar telkens werd dat na rust rechtgezet. Dit keer was dat niet het geval. Het was juist Pacelli dat direct in het begin van de tweede helft toesloeg. De thuisploeg sloeg een gat van vier punten, dat Broekland niet meer wist te overbruggen. “Er werd om en om gescoord, maar we konden niet dichterbij komen”, zag Broekland-coach Raymond Diks. “We deden dingen die we normaal niet doen. Het lukte allemaal niet, niemand uitgezonderd. En wat bij ons allemaal net mis ging, ging bij Pacelli allemaal net goed.” Alleen Yara Tuïnk (foto, acht doelpunten) en Lauri Kortenhorst (zes doelpunten) wisten regelmatig te scoren, de overige speelsters kwamen er nauwelijks aan te pas.

Ondanks dit verlies maakt Broekland zich geen zorgen om de titel. Diks: “Volgende week spelen we in eigen huis tegen Hacol’90 waar we vorige keer vrij makkelijk van wonnen. Dan gaan we volle bak.” Ook de speelsters konden de nederlaag relativeren, zo is te lezen in hun wedstrijdverslag: “Waar het de laatste wedstrijden vaak net wel onze kant op viel, was dat vanavond niet het geval. Ach ja, we kunnen niet altijd zes gooien. En stiekem is het ook veel leuker om volgende week in eigen huis kampioen te worden.”

Pacelli – Broekland 25-19 (7-7). wedstrijdverslag Doelpunten Broekland: Yara Tuïnk 8, Lauri Kortenhorst 6, Rowy Tuïnk 3, Lois Folkert, Isabelle te Wierik.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina