Broekland moet de platte wagen nog even laten staan

De platte wagen kan dit weekend in de schuur blijven staan, want het kampioensfeest voor Broekland is met minstens zeven dagen uitgesteld. Zelf won de koploper met 21-18 van Overwetering, maar omdat ook Heeten won (29-28 tegen Pacelli) is de titel nog niet veiliggesteld .

De wedstrijd in de Broeklandse sporthal was er niet een van hoogstaand niveau. Vooral de eerste helft was het erg tegenvallend wat beide ploegen lieten zien en de rust werd dan ook met een magere 7-8 tussenstand bereikt.

In de tweede helft kwam de wedstrijd eindelijk een beetje los. Met vier doelpunten op rij liet Broekland zien toch echt voor die titel te gaan. Lynet Beltman, Rowy Tuïnk en tweemaal Lieke Nijhof (foto) zetten Broekland binnen een paar minuten van 7-8 op 11-8. Dat was het teken voor Shana Nijboer van Overwetering om er ook een tandje bij te doen. Met drie mooie doelpunten van haar hand en een benutte strafworp van Eline Schutte had Overwetering bij 12-11 de aansluiting weer gevonden. Een tijdstraf voor Rowy Slijkhuis stopte echter die inhaalrace.

Toen werd de fase ingezet waarin Broekland-speelster Merel Hekman kon schitteren vanaf de cirkel. Waar ze het in de eerste helft nog erg lastig had om een gaatje te vinden in de Olster defensie, wist ze nu drie keer strak raak te schieten vanaf de zesmeterlijn. Toch wist ook nu Overwetering weer terug te komen. Dit keer was dat aan Moniek Bos te danken, die uitblonk op de rechterhoek en vrijwel iedere kans die ze kreeg raakschoot: 18-17.

Nog eenmaal trapte Broekland het gas in. De getergde Rowy Tuïnk scoorde vanuit de break en ook Isabelle te Wierik vond het mooi geweest. Zij zette tweemaal een sprint in en bepaalde de eindstand op 21-18.

Na de zoemer gingen alle Broeklandse blikken richting de bank. Wat had Heeten gedaan? Coach Raymond Diks moest zijn ploeg teleurstellen: ook Heeten had gewonnen, al was het nipt. En dus kon Broekland het kampioenschapsfeest nog niet gaan vieren.

Broekland heeft nog drie wedstrijden te gaan, waarvan er een gewonnen moet worden. Nu heeft de ploeg het wel volledig in eigen hand. Volgende week uit tegen Pacelli kan het dus zover zijn.

Broekland – Overwetering 21-18 (7-8). Doelpunten Broekland: Isabelle te Wierik 5, Merel Hekman 4, Lauri Kortenhorst 3, Lynet Beltman 2, Lieke Nijhof 2, Rowy Tuïnk 2, Yara Tuïnk 2, Maud Wessels. Doelpunten Overwetering: Moniek Bos 7, Shana Nijboer 4, Romée Groot Koerkamp 3, Eline Schutte 2, Rowy Slijkhuis 2.

Foto: Lieke Nijhof van Broekland | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina