Titel in zicht voor Broekland: ‘Het kan dit weekend allemaal goed vallen’

“Dit zou wel het perfecte moment zijn: in eigen huis, tegen Overwetering en ook nog in het weekend van de Kôle Kermse.” Broekland-speelster Lauri Kortenhorst (27, foto)) kijkt met spanning uit naar zaterdagavond. In de eigen Nijhof-sporthal kan zij met haar team tegen de buren uit Olst het kampioenschap in de hoofdklasse B pakken.

Helemaal zelf heeft Broekland het niet in de hand. Want naast zelf winnen moet concurrent Heeten punten laten liggen tegen Pacelli. Dat lijkt echter niet zo’n gek scenario. Lauri: “Vorig keer won Pacelli dat dik, toch? Dus ja, het kan dit weekend allemaal goed vallen voor ons.”

Lijntje met Heeten

De beginworp van Broekland tegen Overwetering is om 19.30 uur, Heeten en Pacelli starten dertig minuten eerder. “In de rust zouden we dus de eindstand kunnen weten”, weet Lauri. “We zijn er alleen nog niet over uit of we dat ook willen. Sommigen zijn bang dat we onszelf daar wel heel veel druk mee opleggen. Zelf wil ik het wel graag weten, dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent.”

Haar teamgenoot en keepster Charlotte Tielbeke (22) wil het juist niet weten. “Nee joh, echt niet. Waarschijnlijk ontkomen we er niet aan, want op de tribune zal het wel in de gaten gehouden worden. Maar dan hoor ik het liever op die manier dan dat we er zelf achteraan gaan.”

Nauwe band Broekland en Olst

Heeten moet dus punten laten liggen tegen Pacelli, maar Broekland moet zelf natuurlijk ook winnen. “Dat is niet zo makkelijk tegen Overwetering”, vreest Lauri. “De vorige keer hadden we het heel moeilijk tegen ze en wonnen we maar nipt. Er zit sowieso altijd extra spanning op deze derby, tegen Overwetering zijn we nooit op ons best.”

Ook Charlotte is er niet zeker van dat Overwetering verslagen gaat worden. “Zij weten het ons altijd heel lastig te maken. Onze break-out is ons sterkste punt en dat weten zij ook. Die weten ze er heel goed uit te halen.”

De afstand tussen Broekland en Olst is klein. Ook dat gegeven brengt altijd iets extra’s in deze derby. Charlotte: “Bij Overwetering speelt iemand die in Broekland woont en bij ons zijn weer meiden die in Olst wonen. En dan wonen er nog een paar halverwege, zoals ik in Middel. Een paar teamgenoten hebben een relatie met jongens uit Olst. Dus ja, dat brengt altijd wel wat extra’s.”

De tent in

En dan is er natuurlijk nog de Kôle Kermse dit weekend, die voor de keepster misschien nog wel zwaarder telt dan het hele kampioenschap. Charlotte: “Ik heb ontzettend veel zin in de wedstrijd, maar ik heb vooral zin om straks de tent in te gaan!”

Zaterdag 18 maart 2023
19.00 uur: Heeten – Pacelli
19.30 uur: Broekland – Overwetering

Stand hoofdklasse B
1. Broekland 18-34
2. Heeten 18-29
3. Pacelli 18-27
4. WHC 18-21
5. Overwetering 18-19
6. Lettele 18-18
7. RSC 18-17
8. Avanti Wilskracht 18-14
9. Hacol’90 18-14
10. Nieuw Heeten 17-11
11. Bentelo 2 17-10
12. Combinatie’64 18-0

Foto: Lauri Kortenhorst van Broekland in actie tegen Heeten | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina