Fikse anticlimax voor handbalsters Wijhe’92 en Nieuw Heeten

In Bentelo moest het zaterdagavond gebeuren. Zowel Wijhe’92 als Nieuw Heeten kon daar in sporthal de Pol een belangrijke slag slaan in de competitie. Het zou echter niet zover komen. Een lekkend dak zorgde voor een fikse anticlimax voor de twee Sallandse ploegen met een missie.

Nieuw Heeten, de nummer tien van de hoofdklasse B, zou het om 18.30 uur opnemen tegen directe concurrent Bentelo 2, die een puntje minder heeft. Een overwinning zou Nieuw Heeten een flinke duw richting rechtstreeks klassenbehoud geven. Maar de wedstrijd werd nooit aangefloten. “Er lekte op verschillende plekken water door het dak van de sporthal op de vloer. Levensgevaarlijk”, had Francis Kruiswijk, begeleidster van Nieuw Heeten, met eigen ogen gezien. “Dit was blijkbaar donderdag ook al het geval. We zijn dus voor niets naar Bentelo gereden.”

Wijhe startte iets later de auto’s – de titelkandidaat zou het om 20.15 uur opnemen tegen het eerste team van Bentelo – maar kreeg onderweg te horen dat verder reizen geen zin had. Halverwege werd er omgekeerd. Naaste belager HVBS kwam wel in actie en won met 30-19 van Aalsmeer, waardoor het verschil tussen de beide ploegen op dit moment nog maar twee punten is. Volgende week staan in Wijhe de twee concurrenten tegenover elkaar voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Foto: Eva van Vilsteren van Wijhe’92 in de bekerwedstrijd tegen VOC | fotograaf Ronald Hissink

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina