Nieuw Heeten verzekerd van nog een jaar hoofdklasse, maar ziet wel drie spelers vertrekken

In de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen heeft Nieuw Heeten zich op eigen kracht veiliggespeeld in de hoofdklasse. Degradatieconcurrent Bentelo 2 werd donderdagavond met 16-23 verslagen.

Nieuw Heeten moest de wedstrijd winnen om handhaving in eigen hand te houden. Bij verlies zou Bentelo 2 komend weekend, als het zou winnen van Broekland, nog boven Nieuw Heeten kunnen eindigen. Dat scenario is nu niet meer mogelijk. Nieuw Heeten is door de overwinning zelfs gestegen naar de achtste plek op de ranglijst.

Else Lamers (foto), Jiska Bouwman en Kiona Schrijver speelden hun laatste wedstrijd voor de zwart-witten. Zij keren volgend seizoen niet terug in de selectie van trainer Louis Degen.

Beslissingstoernooi

Combinatie’64 was al langere tijd verzekerd van rechtstreekse degradatie uit de hoofdklasse B. Bentelo 2 kan niet meer van de elfde plek komen en gaat met de nummers elf van de vijf andere hoofdklassen een beslissingstoernooi op neutraal terrein spelen om rangorde en behoud in de hoofdklasse.

Bentelo 2 – Nieuw Heeten 16-23. Doelpunten Nieuw Heeten: Else Lamers 7, Rachel Kruiswijk 5, Jorien Meijerink 3, Lian Meijerink 3, Marlee Kattenbeld 2, Jiska Bouwman, Linsey Hazelhekke, Laura Schoneveld.

Foto: Else Lamers haalt uit tegen Heeten, eerder dit seizoen | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina