Schalkhaar zet vol in op jongenshandbal: ‘Nieuwe leden zijn van harte welkom’

In het Sallandse lijkt handbal voornamelijk voorbehouden aan meisjes en vrouwen. Schalkhaar wil daar verandering in brengen en maakt zich hard voor het ontwikkelen van het jongens- en herenhandbal in de regio. Komend seizoen gaat een jongens C-team van Schalkhaar competitie spelen. De club hoopt enkele nieuwe spelers in dat team te kunnen verwelkomen.  

“We zijn als club hard bezig met de doorontwikkeling van het jongens- en herenhandbal. Best een opgave in Salland waar traditioneel vooral meisjes gaan handballen”, aldus Schalkhaar. “Gelukkig weten ook steeds meer jongens het handbal te vinden en daarom zijn we flink actief om het jongenshandbal verder uit te bouwen. In het nieuwe seizoen 2023-2024 hebben we nu ook een jongensteam in de C-jeugd. We zijn trots dat het gelukt is om een team te vormen. Dit is uniek in de regio.”

Schalkhaar hoopt de komende jaren een vast jongensteam te hebben. Daarom zijn nieuwe aanmeldingen van harte welkom. “Woon je in de regio Salland en kun je bij je huidige club niet door in een gemengd team, dan ben je welkom bij Schalkhaar”, laat de club weten. “Voor ons als vereniging zou dit super zijn, maar zeker ook voor de jongens die deze leuke sport willen blijven beoefenen zou dit heel mooi zijn.”

Schalkhaar roept in het bijzonder jongens van 13 tot en met 15 jaar op om kennis te komen maken met het C-jeugdteam en vrijblijvend eens mee te trainen. Voor aanmelden of meer informatie kun je een mailtje sturen naar handbal@svschalkhaar.nl.

Foto: Het jongensteam van Schalkhaar werd onlangs kampioen in beachcompetitie

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina