Kwiek raakt drie spelers kwijt aan E&O, ook Van Rijssen stopt in Raalte

Tegenover de komst van een nieuw trainersduo bij Kwiek staat het vertrek van vier speelsters. De zussen Tessa en Jessica Hilbrands en keepster Claudia ter Wal stappen over naar eerstedivisionist E&O in Emmen. Aanvoerster Anouk van Rijssen neemt na tien jaar tophandbal gas terug en stopt ook bij de hoofdmacht.

Met de stap naar het ambitieuze E&O, dat op korte termijn terug wil naar de eredivisie en daar in de top wil gaan meedraaien, keren de zussen Hilbrands en keepster Ter Wal terug naar hun thuisprovincie. De veel scorende opbouwster Jessica Hilbrands (22) speelt sinds 2018 voor Kwiek, drie jaar later sloot ook de linkshandige Tessa (24) aan in Raalte. Beide zussen hebben een verleden bij E&O, voor ze naar Kwiek kwamen speelden ze al een paar seizoenen in Emmen.

De 30-jarige keepster Claudia ter Wal kwam in 2017 over van Beilen naar Kwiek, waar ze zich als een betrouwbare sluitpost ontwikkelde. De laatste seizoenen vormde ze samen met Joy Maatman het vaste keepersduo in Raalte. Ook Ter Wal stapt nu over naar E&O.

Tot slot stopt ook Anouk van Rijssen in Raalte. De 26-jarige aanvoerster heeft een zwaar seizoen achter de rug en neemt bewust gas terug. Tien jaar lang was de middenopbouwster een vaste waarde voor Kwiek. Van Rijssen zal binnen de vereniging actief blijven, maar stelt zich niet langer beschikbaar voor het eerste team.

Het afscheid van de vier komt bovenop het vertrek van Daphne Luchies (naar VOC) en Lynn Holtman (naar SEW) eerder dit seizoen. Het nieuwe trainerskoppel  Edwin Kippers en Jildou Dijkstra staat daarmee direct voor een pittige opgave om een nieuwe, eredivisiewaardige selectie te creëren.

Foto: v.l.n.r.: Jessica Hilbrands, Claudia ter Wal en Tessa Hilbrands

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina