Kwiek jaagt op ticket bekerfinale: ‘Kortste weg naar Europees handbal’

Het is een diepgekoesterde wens van Kwiek: ooit eens Europees handbal spelen. “Dat is hier in Raalte nog nooit gebeurd, hoe mooi zou het zijn?” droomt voorzitter Michel Rabelink hardop. Niet eerder was Kwiek zo dichtbij.

Met een plek in de halve finale van het bekertoernooi is namelijk al een aanzienlijke stap in de goede richting gezet. Vanavond (aanvang 19.30 uur) kan Kwiek de finale bereiken, als het regerend landskampioen Handbal Venlo in Limburg weet te verslaan. Lukt dat, dan hoeft de finale waarschijnlijk niet eens gewonnen te worden om Europa in te mogen (scroll naar beneden voor meer informatie over de plaatsingsregels).

Waar VOC al jaren afziet van Europese deelname vanwege de hoge kosten, ziet Rabelink geen belemmeringen. “We focussen ons vol op de beker, het kan een mooie bekroning op het seizoen zijn, maar is vooral de kortste weg naar Europees handbal. Mochten we dat halen, dan gaan we er alles aan doen om het mogelijk te maken. We zullen een rondje sponsoren moeten doen, maar dat zie ik wel goedkomen.”

Europees spelen – hoe zit het precies?

Vier ploegen mogen Europa in. Dat is ten eerste de landskampioen, die kwalificeert zich rechtstreeks voor de European League. De nummers 2 en 3 van de nacompetitie plaatsen zich voor de European Cup en ook de bekerwinnaar plaatst zich voor deze European Cup.

Als de bekerwinnaar gelijk is aan de nummer 1, 2 of 3 van de competitie dan gaat het ticket van de European Cup naar de verliezend bekerfinalist. Ook als een team afziet van Europese deelname komen lager geplaatste ploegen in aanmerking voor dat ticket.

In de nacompetitie lijkt de vijfde plek het maximaal haalbare voor Kwiek, waardoor daar de kans op een Europees ticket niet groot is. Als bekerfinalist is die kans aanzienlijk groter. VOC heeft zich daar al voor geplaatst en is ook een van de grootste kanshebbers op het landskampioenschap.

Foto: Kwiek-keepster Joy Maatman | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina