Edwin Kippers en Jildou Dijkstra samen aan de slag bij Kwiek

Edwin Kippers en Jildou Dijkstra vormen komend seizoen het nieuwe trainersduo van Kwiek in Raalte. Het tweetal volgt Arjan Averink en Olga Assink op, nadat zij onlangs bekendmaakten aan het eind van het seizoen te stoppen vanwege een nieuwe baan van Averink.

Kippers en Dijkstra zijn geen onbekenden in Raalte. Kippers was ook al hoofdtrainer van Kwiek tussen 2011 en 2013 en geeft dit seizoen techniektrainingen aan de Raalter jeugd. De Tukker heeft ruim 25 jaar ervaring in het trainersvak en heeft als bondscoach meer dan 150 jeugdinterlands op zijn naam staan, naast circa zestig interlands als assistent-bondscoach van de Oranjeheren. Ook traint hij de talentvolle jongens op de Handbalacademie op Papendal. Dat laatste gaat hij volgend seizoen combineren met zijn werkzaamheden voor Kwiek.

Jildou Dijkstra is op dit moment trainer en coach van het tweede team van Kwiek en maakt komend seizoen dus de overstap naar de hoofdmacht. In het verleden was Dijkstra hoofdtrainer bij DSVD, waarmee ze het kampioenschap pakte. Dijkstra is net als Kippers afkomstig uit Twente. Het tweetal kent elkaar al langere tijd en heeft een gezamenlijk verleden bij de Handbalschool Twente.

Ten Hove en Van Rijssen naar Kwiek 2

Olga ten Hove en Manon van Rijssen gaan samen het tweede team van Kwiek trainen en coachen. Beide trainers hebben een schat aan ervaring binnen de club. Van Rijssen is al ruim tien jaar jeugdtrainer en maakte in die hoedanigheid onder meer diverse jeugd-NK’s mee. Ze is dit seizoen trainster en coach van de A1. Ten Hove is speelster geweest van Kwiek 1 en is nu al jaren actief als trainster. Dit seizoen traint ze de jongste jeugd. Van Rijssen en Ten Hove werkten al eerder samen en gaan nu dus als koppel aan de slag bij Kwiek 2 dat in de eerste divisie uitkomt.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina