Kwiek 2 in return veel te sterk voor Voorwaarts

De eerste wedstrijd tussen Kwiek 2 (foto) en Voorwaarts – de enige derby in de eerste divisie – eindigde nog onbeslist (29-29). In de return waren de verschillen aanzienlijk groter. Een veel feller en agressiever Kwiek gaf Voorwaarts geen kans en walste met 39-26 over de Twellose bezoekers heen.

Volgens Voorwaarts-coach Rob Wiegman viel er niets af te dingen op de zege van Kwiek: “Het was onze slechtste wedstrijd van deze tweede helft van het seizoen. We maakten veel technische fouten en Kwiek was fel en agressief. Ze zaten er direct bovenop. Het lag niet aan ons scorend vermogen – 26 doelpunten is prima – maar elke fout van ons werd afgestraft. Ze waren een stap beter.”

Zoals het dan vaak in zo’n wedstrijd gaat, viel alles voor de winnende ploeg net op de juiste plek. Wiegman: “Een bal die ze op de paal gooiden, kwam precies bij hun cirkelspeelster terecht. En een onderhands schot ging via de heup van een van onze verdedigers het doel in. Zulke dingen gebeuren dan. Het was echt niet onze wedstrijd. Helaas, want we zaten in een lekkere flow. Nu gaan we met een minder goed gevoel richting Fortissimo volgende week.”

Kwiek 2 – Voorwaarts 39-26 (22-10). Doelpunten Voorwaarts: Daimy van Dommelen 11, Lisa Oosterwijk 5, Patricia Brincker-Hendriksen 4, Romy ten Cate 3, Chantal Deijk, Aniek Koers, Silke Schoenaker.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina