Kwiek wint bekerduel, maar raakt trainers kwijt

Kwiek heeft zich gisteravond door een 34-32 zege op V&L geplaatst voor de halve finales van het bekertoernooi. Het grootste nieuws kwam echter vanaf de zijlijn: de club maakte gisteravond bekend dat trainers Arjan Averink en Olga Assink komend seizoen niet verder gaan bij Kwiek.

Averink en Assink begonnen dit seizoen bij Kwiek met het idee om zich voor langere tijd te verbinden aan de eredivisionist. Maar door een nieuwe baan lukt het Averink niet langer om werk, privé en het coachen goed te combineren. Door zijn besluit stopt ook Assink in Raalte. De twee hebben altijd aangegeven samen de kar te trekken. Averink: “Een ieder die ons kent, weet dat wij er altijd 200 procent voor gaan. Dat lukt ons nu niet en daar balen we enorm van. We hebben het ontzettend naar ons zin bij Kwiek, maar na een lastige afweging hebben we nu toch de beslissing genomen. De meiden verdienen de volledige aandacht en voorbereiding.’’

Het stelt het bestuur van Kwiek voor een pittige uitdaging. Niet alleen kwam de beslissing van het tweetal onverwacht, het is ook vrij laat in het seizoen. “Graag hadden we deze samenwerking gecontinueerd, maar we respecteren deze keuze”, laat Kwiek-voorzitter Michel Rabelink weten. “Arjan en Olga hebben ondanks veel blessures en tussentijds vertrekkende speelsters een mooi resultaat neergezet. We moeten nu laat in het seizoen op zoek naar een nieuwe trainer of een nieuw duo. Gelukkig hebben we de vereniging staan als een huis, dus ook dit moet goedkomen.”

Winst bijna uit handen gegeven

In het bekerduel tegen V&L gaf Kwiek dinsdagavond in de slotfase bijna een 33-30 voorsprong uit handen. Aan de hand van Elisa Marsman, zij scoorde in de laatste minuten tweemaal, behield Kwiek echter de voorsprong. Invalster Isa Lokate maakte aan alle spanning een einde door in de laatste seconde een strafworp strak raak te schieten: 34-32.

De halve finales worden van 18 tot en met 20 april gespeeld. Naast Kwiek zijn ook Handbal Venlo en VOC al zeker van een plek in de halve eindstrijd. Vanavond strijden BFC en Quintus om het laatste ticket.

Kwartfinale bekertoernooi
Kwiek – V en L 34-32 (17-18). Doelpunten Kwiek: Astrid Uitslag 5, Elisa Marsman 5, Lisa Bosch 4, Jessica Hilbrands 4, Floor Tutert 4, Floor Liefers 3, Marit Winkels 3, Nel Veldhuis 2, Tessa Hilbrands 2, Isa Lokate 2.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina