Kwiek stuurt PSV Handbal met ruime nederlaag terug naar Eindhoven

De tegenstander mocht wellicht wat te vaak scoren en aan de andere kant had Kwiek er zelf wat meer ballen in kunnen schieten, maar al met al viel er weinig aan te merken op de 33-24 zege van de Raaltenaren tegen PSV Handbal.

Het mocht ook wel weer eens, vond cirkelspeelster Astrid Uitslag. “Ik heb nooit gedacht dat we deze wedstrijd niet zouden winnen. Het had alleen wel wat ruimer gekund, het mocht allemaal wat zuiverder.”

Kwiek startte met een open 5-1-dekking en dat leverde al snel enkele break-outkansen op, al duurde het even voor de eerste snelle tegenaanval ook met een doelpunt beloond werd. Vanaf 4-4 nam Kwiek met vier doelpunten op rij – waaronder twee break-outs van Lisa Bosch – voor het eerst afstand van PSV. Dat verschil zou de ploeg de hele wedstrijd niet meer uit handen geven.

De Raaltenaren profiteerden van het vele balverlies aan Brabantse zijde, maar waren niet altijd even scherp in de afronding. Daardoor had PSV bij rust – het stond toen 15-10 – nog hoop op een goede afloop.

Die hoop werd in het begin van de tweede helft nog iets groter toen PSV tot drie punten terug kon komen (16-13). Kwiek herstelde zich op tijd en met onder meer een strafworp van Nel Veldhuis en een doelpunt vanaf de cirkel van Astrid Uitslag werd het verschil naar zes getild: 20-14. Door een tijdstraf voor Jessica Hilbrands kon PSV nog weer iets inlopen (20-17), maar wederom was het Kwiek dat het initiatief hield. Een knappe score uit stand van Anouk van Rijssen maakte het 21-17 en even later tekende keepster Joy Maatman met een lange bal in het lege doel van PSV voor de 23-17.

In de slotfase probeerde PSV met een open dekking en het vastzetten van enkele aanvallers nog wat te forceren, maar het maakte het scoren voor Kwiek alleen maar makkelijker. Floor Liefers maakte er in de laatste vijf minuten vier en Floor Tutert bepaalde de eindstand op 33-24 met wederom een score in een leeg doel.

Kwiek is door de zege Quintus voorbijgegaan op de ranglijst en staat nu zevende. Volgende week staat het uitdel tegen Handbal Venlo, de nummer twee, op het programma

Kwiek – PSV Handbal 33-24 (15-10). Doelpunten Kwiek: Floor Liefers 7, Anouk van Rijssen 4, Astrid Uitslag 4, Nel Veldhuis 4, Lisa Bosch 3, Floor Tutert 3, Jessica Hilbrands 2, Tessa Hilbrands 2, Isa Lokate, Joy Maatman, Elisa Marsman, Lotte Stam.