Getergd Kwiek verrast met zege op SEW: ‘Deze voelt natuurlijk extra lekker’

Na het abrupte vertrek van opbouwsters Daphne Luchies en Lynn Holtman stond voor Kwiek afgelopen zaterdag een interessante pot op het programma. Tegenstander was SEW, uitgerekend de nieuwe ploeg van Holtman, dat bovendien meedraait in de top van de eredivisie. Voor Kwiek voldoende redenen om gemotiveerd aan de start te verschijnen. Dat bleek: met een 31-36 overwinning verrasten de getergde Raaltenaren de Noord-Hollandse tegenstander.

“Deze is heel lekker”, vond Kwiek-trainer Arjan Averink. “Het waren erg rare weken met het vertrek van Daphne en Lynn. Tussen kerst en oud en nieuw was het continu raak. Het ging zo snel achter elkaar. We moesten het spul bij elkaar te zien houden. Dinsdagavond hebben we met dames 1 en 2 bij elkaar gezeten en dat heeft goed uitgepakt.”

Elisa Marsman maakte na het vertrek van Daphne Luchies versneld de overstap van dames 2 naar de hoofdmacht van Kwiek. Voor Lynn Holtman werd geen vaste vervanger aangewezen. Averink: “We hebben met dames 2 in de eerste divisie ook belangen, dus kunnen daar niet zomaar nog meer speelsters weghalen. Daarom hebben we een rotatiesysteem ingesteld. Wisselend komt een speelster van dames 2 het eerste team versterken. Tegen SEW was dat Isa Lokate, maar een volgende keer is dat een andere speelster.”

Averink baalt ervan dat hij in korte tijd twee belangrijke speelsters moest afstaan aan de concurrentie. “Het is lastig om te verwoorden wat ik daar precies van vind. Ik kan het die meiden en ook de clubs niet echt kwalijk nemen, maar ik heb wel moeite met die tussentijdse overstapperiode. Als je de competitie sterk en spannend wilt houden, moet je dat niet willen. Het zijn echter internationale regels, dus we hebben het er maar meer te doen.”

Lees ook: Daphne Luchies stapt per direct over naar VOC
Lees ook: Ook Lynn Holtman verlaat Kwiek per direct

Speelster van de wedstrijd

Een geluk bij een ongeluk was dat Averink geen moeite hoefde te doen om zijn ploeg tegen SEW te motiveren. “We gingen volle bak voor de punten. De meiden waren ontzettend getergd om deze pot te winnen. Dat merkte je aan alles, de hele week al. We hebben goed doorgesproken hoe we het gingen doen en de speelsters hebben het super opgepakt. Ze hebben zich uitstekend aan de opdrachten gehouden.”

Hoekspeelster Floor Liefers werd met elf doelpunten de topscoorder van Kwiek. Averink: “Zij was heel goed, continu scherp. Zij werd ook uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd. Ikzelf vond keepster Joy Maatman de beste van het veld. Zij stond geweldig te keepen en stopte ballen op belangrijke momenten. Maar allemaal waren ze goed, niemand zakte erdoorheen. Iedereen heeft veel gespeeld, waardoor we het tempo hoog konden houden. Astrid Uitslag was er weer bij op de cirkel en Floor Tutert speelde een goede wedstrijd op de middenopbouw.”

Brandalarm

In de Wognumse sporthal De Bloesem kon niets Kwiek van de wijs brengen, zelfs loeiende sirenes niet. In de beginfase ging continu het brandalarm af, waardoor de wedstrijd na amper tien minuten spelen en bij een stand van 4-6 voor Kwiek ruim een kwartier stil werd gelegd. Averink: „De start van de wedstrijd liet ook al op zich wachten. SEW moest iedereen voorstellen en allerlei plichtplegingen doen. Ik dacht, doe dat lekker in de rust. Dat brandalarm haalde ons even uit de concentratie, maar nadat we weer aangehaakt waren, trokken we de wedstrijd naar ons toe.”

Averink zag aanvoerster Anouk van Rijssen uitvallen met een ribblessure. “De nummer 20 van SEW was zo onbenullig. Zij verdedigde niet op de bal, maar puur op de man. Daardoor botste Anouk hard met haar, wat haar dus een blessure opleverde. Op de cirkel pakte die verdedigster ook al continu Astrid Uitslag en Maron Schepers te hard aan. Het leverde mij een tijdstraf op, want ik vond dat de scheidsrechters daar te weinig tegen optraden.”

SEW – Kwiek: 31-36 (16-15)
Doelpunten Kwiek: Floor Liefers 11, Jessica Hilbrands 5, Anouk van Rijssen 5, Elisa Marsman 3, Maron Schepers 3, Nel Veldhuis 3, Lisa Bosch 2, Floor Tutert 2, Isa Lokate 1, Astrid Uitslag 1

Foto: Floor Liefers | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina