Daphne Luchies stapt per direct over naar VOC

Daphne Luchies speelde afgelopen zaterdag haar laatste wedstrijd voor Kwiek (31-28 verlies tegen Volendam). Het talent uit Klazienaveen maakt in de winterstop de overstap naar VOC, de koploper van de eredivisie.

De ambitieuze Luchies kon de lokroep van VOC, dat met personele problemen kampt, niet weerstaan. Kwiek-trainer Arjan Averink betreurt het besluit van het 18-jarige talent: “We hadden gehoopt dat ze het seizoen in ieder geval nog bij ons zou afmaken, maar helaas doet ze dat niet. Ze stapt erin, dat is kloten voor ons. Ze is belangrijk voor ons en kan beslissend zijn in wedstrijden. We gaan komende week bespreken hoe we dit gaan oplossen.”

Opbouwster Luchies, die doordeweeks traint op Papendal en deel uitmaakt van Jong Oranje, maakte in 2020 als 15-jarige de overstap van E&O naar Kwiek. Vorig seizoen was ze uitgeschakeld door een zware knieblessure, waarna ze begin dit seizoen topfit haar herintrede maakte. Met haar individuele acties en doelgerichtheid was ze bij veel doelpunten van Kwiek betrokken. Tegen Volendam scoorde ze zaterdagavond vier keer.

Foto: Daphne Luchies vorig seizoen in actie tegen Volendam | fotograaf Kristian Giesen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina