Ook Lynn Holtman verlaat Kwiek per direct

Twee weken terug werd bekend dat Daphne Luchies per direct Kwiek inruilt voor VOC. Maar het slechte nieuws houdt daarmee niet op voor de Raalter club. Deze week maakte ook Lynn Holtman, de andere jeugdinternational binnen de selectie, bekend Kwiek te verlaten. Zij sluit zich per direct aan bij SEW, de nummer drie van de eredivisie.

Kwiek-voorzitter Michel Rabelink baalt van het vertrek van de twee talentvolle opbouwsters. “Het is voor ons een grote teleurstelling dat we plotseling en zo snel een tweede speelster zien vertrekken. De grote clubs jagen op onze talenten. Maar vooral de transferperiode van twee weken is voor ons frustrerend. Halverwege het seizoen wil je niet dat er speelsters vertrekken”, vertelt hij. De jonge Elisa Marsman vult het gat op dat Luchies achterlaat. Zij maakt versnelt de overstap van Kwiek 2 naar Kwiek 1. Wie Holtman gaat opvolgen is nog niet bekend. “Ook dat gaan we weer intern oplossen”, aldus Rabelink.

‘Past precies binnen ons profiel’

De 18-jarige Holtman ziet een mooie kans voor zichzelf bij SEW, dat dit seizoen meedoet om de prijzen in de eredivisie. Holtman: „Ik wil me bij een nieuwe club graag verder ontwikkelen op de linker- en middenopbouw. SEW heeft een goede spelvisie die past bij mijn manier van handballen. De club draait hoog mee in de eredivisie. Ik denk daarom dat dit een goede stap voor mij is om me verder te ontwikkelen.”

Hoofdcoach Michael Vijverberg van SEW is blij met de komst van Holtman. “We waren op zoek naar een extra opbouwster met internationale ervaring. Ik denk dat Lynn precies binnen ons profiel past en ook goed past binnen het spel van SEW. Ze is een mooie aanvulling binnen onze groep en het is een mooie bonus dat ze halverwege het seizoen al wilde overstappen.”

Oranje U20

De Apeldoornse Holtman leerde het handbalspel bij Achilles in haar woonplaats. In de C-jeugd maakte ze de overstap naar Kwiek, waar ze sinds dit seizoen een vaste waarde is in het eerste team. Doordeweeks traint Holtman op de Handbalacademie in Arnhem. Ook maakt ze deel uit van Oranje U20 waarmee ze afgelopen week nog een vriendschappelijk duel speelde tegen Kwiek tijdens de Raalter Handbaldagen.

Komende zaterdag staat saillant genoeg direct de wedstrijd tussen SEW en Kwiek op het programma. Ditmaal speelt Holtman dus niet meer in het rood-zwart van Kwiek, maar in het blauw-wit van SEW. De vorige ontmoeting tussen Kwiek en SEW eindigde in een 27-32 overwinning voor SEW.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina