Romé Steverink heeft droomtransfer toch te pakken: ‘Mijn oprechte excuses aan Handbal Venlo’

De Raaltese Romé Steverink (21) zou komend seizoen voor Handbal Venlo gaan spelen, maar de plannen zijn op het allerlaatste moment gewijzigd. De talentvolle rechterhoekspeelster gaat voor twee jaar naar Molde HK Elite, de nummer vier van de Noorse competitie. Daarmee heeft de oudspeelster van Kwiek de gedroomde transfer naar het buitenland te pakken.

Begin juli tekende Steverink nog een contract bij Handbal Venlo, nadat ze met VOC het landskampioenschap gepakt had. “Ik had nu graag de stap naar het buitenland gemaakt, maar dat is helaas niet gelukt”, vertelde ze destijds. “Ik heb meerdere opties bekeken, maar óf ik zag het zelf niet zitten óf de club wilde het niet. Inmiddels had ik geaccepteerd dat het plan B zou worden: nog een jaar VOC. Tot twee weken terug plotseling Venlo mij belde of ik interesse had om bij hen te komen spelen.”

Een maand later hangt de vlag er dus heel anders bij. Molde HK Elite uit Noorwegen, de nummer vier van afgelopen seizoen, toonde interesse in de snelle en behendige linkshandige. Steverink tekende er een tweejarig contract. “Mijn eerste professionele contract! Handbal Venlo verdient mijn oprechte excuses. Ik ben heel dankbaar dat ze mijn keuze begrijpen en me steunen in het volgen van mijn dromen. Ook dank ik mijn vorige clubs Kwiek, VZV en VOC, mijn trainers van de Handbalschool Salland en de HandbalAcademie en mijn management Grandslam International.”

‘Direct een goede match’

Molde-coach Tor Odvar Moen ziet veel potentie in Steverink: “Ze maakte tijdens de trainingsstage zowel aanvallend als verdedigend een sterke indruk en paste direct goed in de spelersgroep. In Nederland presteerde ze sterk bij haar club en ook in het nationale juniorenteam. Daarom nodigden we haar uit voor een trainingssessie en het bleek direct een goede match.” Zo ervaarde Steverink het zelf ook: “Ik was een beetje nerveus voordat ik het team ontmoette tijdens het trainingskamp in Larvik, maar ik werd door iedereen zo goed ontvangen en voelde me toen ook thuis. Ik heb daar de laatste twee wedstrijden speeltijd gekregen en ik kijk erg uit naar de rest.”

Foto: Romé Steverink in het shirt van Kwiek, februari 2020

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina