Romé Steverink voor het eerst geselecteerd voor Oranje

Bondscoach Per Johansson van het Nederlands damesteam heeft zijn voorlopige selectie voor de kwalificatiereeks voor het EK 2024 bekendgemaakt. In de lijst van 26 speelsters staat één debutant: de Raaltese Romé Steverink.

Of hoekspeelster Steverink (21) ook daadwerkelijk vanaf oktober zich met Oranje mag gaan voorbereiden op de EK-kwalificatiewedstrijden wordt uiterlijk in de week van 25 september duidelijk. Dat wordt de definitieve selectie bekendgemaakt.

Steverink maakte onlangs een mooie transfer naar de Noorse topclub Molde HK Elite. De voormalig speelster van Kwiek, VZV en VOC had al voor een jaar bij Handbal Venlo getekend, maar die club gunde haar de overstap. Steverink maakte ook jarenlang deel uit van de jeugdselecties van Oranje en trainde op de HandbalAcademie.

Portugal en Finland

Op donderdag 12 oktober speelt Oranje haar eerste kwalificatiewedstrijd. In het Topsportcentrum Almere is Portugal de tegenstander. Tickets voor deze wedstrijd, die om 19.30 uur begint, zijn hier verkrijgbaar. Twee dagen later, op zaterdag 14 oktober, wordt de kwalificatiereeks vervolgd met een duel in en tegen Finland.

Nederland is bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 ingedeeld in groep 3, een poule met Tsjechië, Portugal en Finland. Tegen elke tegenstander wordt zowel uit als thuis een wedstrijd gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het EK. In totaal zullen er 24 landen deelnemen aan het eindtoernooi.

Het Europees kampioenschap vindt plaats van 28 november tot en met 15 december 2024. De speelsteden zijn Budapest en Debrecen (Hongarije), Innsbruck en Wenen (Oostenrijk) en Basel (Zwitserland). De drie organiserende landen (Oostenrijk, Hongarije en Zwitserland) en regerend Europees kampioen Noorwegen zijn rechtstreeks gekwalificeerd.

Voorlopige selectie kwalificatiereeks EK 2024

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina