Voorwaarts trekt zich terug uit eerste divisie: ‘Met bloedend sporthart’

Voorwaarts is bezig aan de laatste twee wedstrijden in de eerste divisie. Hoewel de ploeg op plek negen staat – ver boven de degradatiestreep – gaat Voorwaarts volgend seizoen een aantal niveaus lager spelen. De club heeft een degradatieverzoek ingediend bij het NHV.

“Met bloedend sporthart hebben we afgelopen maandag deze beslissing genomen”, vertelt een aangeslagen voorzitter Edwin van der Poel van Voorwaarts. “De selectie is heel dun en aan het eind van het seizoen gaan enkele speelsters stoppen. Daarnaast gaan er twee een lange reis maken en we zitten nog met enkele langdurig geblesseerden. Dan wordt het volgend seizoen wel heel dun. In de eerste divisie heb je een brede selectie nodig om dertig wedstrijden mee te kunnen doen. Als je vanaf wedstrijd één al moeite hebt om het team rond te krijgen, wordt het een heel lang seizoen. Er is maar één conclusie mogelijk: het lukt nu niet.”

Het sluimerde al langere tijd door de vereniging heen, aldus Van der Poel. “We hebben constant gesprekken gehad waarbij alle partijen betrokken waren: bestuur, staf en speelsters. We hebben ook gekeken om speelsters van buiten naar Voorwaarts te halen, maar dat lukte niet. Dat zit ook niet echt in ons DNA. Maandag zaten we voor het laatst bij elkaar en hebben we besproken wat er nog mogelijk was, maar er was geen oplossing meer te bedenken. Het wil gewoon niet.”

Niveau nog onduidelijk

In welke klasse Voorwaarts volgend seizoen speelt is nog een groot vraagteken. “We hebben dames 1 niet teruggetrokken, maar we hebben een degradatieverzoek ingediend. Het is dus niet zo dat ons tweede team dat tweede klasse speelt nu het hoogst spelende team wordt. Er is daarboven nog een eerste team. De tweede divisie zal het echter niet worden, dat is ook niet realistisch. We hopen ergens boven de tweede klasse uit te komen. De hoofdklasse of eerste klasse zou geweldig zijn. Maar het ligt volledig in handen van het NHV. We zien wel waar we landen.”

Vertrek Wiegman en Nimani

Door het besluit van de club nemen trainers Rob Wiegman en Emin Nimani afscheid van Voorwaarts. Van der Poel: “Dat vind ik erg jammer, ik had ze ontzettend graag gehouden, maar ik begrijp hun keuze volledig. We moeten nu dus nog op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, terwijl die al niet voor het oprapen liggen. Het is gewoon allemaal heel naar en zuur. Ik heb weleens fijnere dagen gehad.”

Nog één keer een vol huis

Morgen speelt Voorwaarts de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. “Traditioneel worden dan de mensen die afscheid nemen in het zonnetje gezet, dat zal nu ook weer gebeuren. Verder is de organisatie rondom de wedstrijd in handen van de meiden zelf. We hopen nog één keer op een vol huis, want dat hebben ze echt verdiend. We hebben de afgelopen jaren zoveel hoogtepunten meegemaakt, met handballen in de eredivisie, meerdere seizoenen eerste divisie en de halve finale van de beker. Dat is toch echt heel bijzonder voor de dorpsclub die wij zijn.”

Zaterdag 13 mei 2023
20.00 uur: Voorwaarts – SEW 2

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

One Reply to “Voorwaarts trekt zich terug uit eerste divisie: ‘Met bloedend sporthart’”

  1. Theo

    alle speelsters van de laatste 10 jaar, bedankt voor de mooie wedstrijden. vanaf volgend seizoen weer bouwen en met plezier handballen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina