Feringa heeft zijn selectie rond: ‘We zijn klaar voor de eerste divisie’

Het is even wennen, want de promotie naar de eerste divisie brengt nogal wat veranderingen met zich mee, maar de handbalsters van Wijhe’92 hebben vooral heel veel zin in het nieuwe seizoen dat aankomende zaterdag begint.

“We spelen de eerste wedstrijd zaterdag thuis tegen mijn oude club DSS, waar ik vier jaar trainer ben geweest”, zegt Wijhe-trainer Maurice Feringa opgetogen. “Dat is dus direct al een bijzondere ontmoeting.”

De competitie in de eerste divisie begint een maand eerder dan Wijhe in de tweede divisie gewend was. De voorbereiding zag er dan ook wat anders uit. Feringa: ”We zijn 25 juli alweer begonnen en zijn sindsdien alles behalve compleet geweest. Veel speelsters zijn door hun werk of school afhankelijk van de schoolvakanties. Die zijn in dit deel van Nederland nog niet afgelopen, terwijl in het westen bijvoorbeeld veel mensen alweer een paar weken aan de slag zijn.”

Toch is zijn ploeg er klaar voor, is Feringa overtuigd. “We hebben er echt heel veel zin in. Het loopt lekker, de sfeer in het team is goed, het begeleidingsteam is compleet en we hebben goede oefenwedstrijden gespeeld.”

Stevige concurrentie op linkerhoek

De selectie is voor het grootste deel ongewijzigd, al zijn er wel een paar opvallende wisselingen. Zo maakt vaste kracht Marloes Savelkoel niet langer deel uit van het team. “Er is ontzettend sterke concurrentie op de linkerhoek”, verklaart Feringa zijn keuze. “We hebben vier heel goede speelsters daar. Ik heb gekozen voor Britt Koerhuis en Romy Boerkamp en moest Marloes helaas teleurstellen.”

Daimy van Dommelen vertrok aan het einde van vorig seizoen bij Voorwaarts, dat zich terugtrok uit de eerste divisie. Ondanks aanbiedingen van onder meer eredivisionisten DSVD en Kwiek besloot de talentvolle opbouwster voor Wijhe te kiezen. Feringa: “Het is een hele eer dat zij voor ons koos, ze is echt een enorme aanwinst. Ze is een type ruwe bolster, blanke pit: ze zegt wat ze denkt. Daar schrikt de rest nog wel ’s van. Dat zijn allemaal vriendinnen van elkaar, zij mogen zich soms ook wel wat meer laten gelden.”

Van Dommelen is de enige speelster ‘van buiten’ die zich bij Wijhe aansluit. “Er hebben zich nog vijf andere speelsters bij ons gemeld, maar daar hebben we allemaal nee tegen gezegd. Een keepster bijvoorbeeld, maar met Susan Koekoek en Lotte Kolkman hebben we al twee heel sterke keepers. We willen niet te veel speelsters van buiten, daar moet je echt mee uitkijken als dorpsclub. Het moet niet ten koste gaan van je eigen jeugd.”

Steunpilaren op de opbouw

Opbouwster Xari Nijlant mist de eerste wedstrijd van het seizoen. Nadat ze een aantal jaren geleden al eens acht maanden in de lappenmand zat, staat ze nu ook alweer een paar weken aan de kant vanwege een knieblessure. “Zonde, want ze heeft zulke stappen gemaakt in de opbouwrij, waar we met Aniek te Braak, Kim Boerdam en Sanne Huis in ‘t Veld echt een paar steunpilaren hebben staan. Al zal dat voor hen ook gaan veranderen. Vorig seizoen speelden ze altijd, nu hebben ze meer concurrentie. Verdedigend hebben zij allemaal flinke stappen gemaakt. Dat is ook een van onze doelen dit seizoen: de verdediging moet beter.”

Voormalig hoofdtrainer van Wijhe Erik Rijers gaat Feringa daarbij helpen. “Hij helpt mij op de donderdagavonden met de trainingen. Ik ken hem nog uit mijn tijd bij Dalfsen, waar we samen hebben gehandbald. Erik heeft vooral kwaliteiten op verdedigend gebied, dus daar ben ik heel blij mee.”

De bussen staan klaar

Niet alleen Feringa en de speelsters zijn er klaar voor, ook sporthal De Lange Slag is dat. De harspotten staan klaar (vorig jaar was hars nog niet toegestaan) en de middencirkel op het veld is verkleind voor de snelle uitworp. Ook de bussen zijn geregeld. “We moeten nu echt een stuk meer reizen dan vorig jaar. Alleen Kwiek 2 en ZVBB’21 zijn voor ons redelijk in de buurt. Daar rijden we zelf naartoe. Voor de overige uitwedstrijden hebben we een bus geregeld. Naar VZV zijn we zo twee uur onderweg en naar BFC wel drie uur. Het wordt een lang seizoen met zoveel tegenstanders, we zijn tien maanden bezig. Dat is echt lang, zeker voor een wat kleinere club. Maar nogmaals, we hebben er echt zin in en zijn benieuwd waar we staan. Als we blessurevrij blijven, denk ik dat we heel goed mee gaan doen in de eerste divisie.”

Selectie Wijhe’92: Susan Koekoek (keeper), Lotte Kolkman (keeper), Kim Boerdam, Romy Boerkamp, Aniek te Braak, Daimy van Dommelen, Jara Huis in ’t Veld, Sanne Huis in ’t Veld (aanvoerder), Britt Koerhuis, Eline Migo, Xari Nijlant, Rosel Oostveen, Eva van Vilsteren, Eline Wellenberg (aanvoerder), Suus van der Zee

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina