Wijhe knalt vijftig keer raak in openingswedstrijd eerste divisie

Wijhe is met een daverende klap de eerste divisie binnen gedenderd. In eigen huis walste de ploeg van coach Maurice Feringa over het Heemskerkse DSS heen. Wijhe schoot in de Lange Slag maar liefst vijftig maal raak en won zo het openingsduel als promovendus met 50-21. Het visitekaartje is afgegeven.

Wijhe liet er vanaf seconde één geen gras over groeien. “We wisten dat de eerste tien minuten belangrijk zouden zijn en dat hebben we laten zien”, stelde zestienvoudig doelpuntenmaker en woman of the match Kim Boerdam (foto) na afloop.

Daar was geen woord aan gelogen. Eline Wellenberg opende op de linkerhoek de score namens Wijhe. DSS deed middels een afstandsschot snel wat terug (1-1), maar kwam daarna nauwelijks meer in het verhaal voor. Wijhe vloog over het arme DSS heen, dat bij 7-1 al in de eerste time-out vluchtte. Het baatte echter niet. Wijhe fladderde vrolijk door en pas bij 10-1 na dertien minuten spelen wisten de gasten het tweede doelpunt te maken.

In het vervolg van de eerste helft nam Wijhe geen moment gas terug. Linkerhoekspeelster Britt Koerhuis liet met in totaal vier doelpunten zien waarom zij het vertrouwen van trainer Feringa krijgt en ook nieuwkomer Daimy van Dommelen toonde zich een waardevolle aanvulling in de Wijhese selectie. Zij zette haar ploeg met een mooi loopschot bij 19-6 op de grootste voorsprong in de eerste dertig minuten. Bij rust was het verschil twaalf punten: 23-11.

DSS, de nummer negen van vorig seizoen en daarmee een echte middenmoter, kreeg ook in de tweede helft geen grip op Wijhe. De scheidsrechters hadden amper aangefloten voor het tweede deel of opbouwster Sanne Huis in ’t Veld had alweer een bal erin gegooid.

Met nog twintig minuten op de klok en een stand van 32-13 werd de uitblinkende keepster Susan Koekoek naar de kant gehaald en mocht ook Lotte Kolkman haar minuten maken. Dat luidde ook het moment in waarop Kim Boerdam zes keer op rij wist te scoren. Driemaal achter elkaar pikte de linkshandige opbouwster op identieke wijze de lange bal van DSS ertussenuit en maakte de break telkens strak af.

Inmiddels was het 38-15 en stond er nog ruim een kwartier op de klok. Op de tribune werd al gesproken over de magische vijftig doelpunten. De Wijhe-speelsters stelden hun supporters niet teleur. Rosel Oostveen maakte vanaf de rechterhoek niet alleen de 49-21, maar tekende ook voor de onwaarschijnlijke 50-21. Daarna klonk voor DSS eindelijk het verlossende eindsignaal.

Wijhe’92 – DSS 50-21 (23-11). Doelpunten Wijhe’92: Kim Boerdam 16, Daimy van Dommelen 8, Aniek te Braak 6, Eline Wellenberg 5, Sanne Huis in ’t Veld 4, Britt Koerhuis 4, Rosel Oostveen 3, Suus van der Zee 2, Jara Huis in ’t Veld, Eva van Vilsteren.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina