Kwiek 2 gaat Wijhe op één doelpuntje voorbij op de ranglijst

Wijhe’92 en Kwiek 2 zijn het seizoen in de eerste divisie beide uitstekend begonnen. Wijhe trapte vorige week af met een monsterzege op DSS en ook dit weekend wist de ploeg te winnen. Kwiek 2 boekte eveneens twee overtuigende overwinningen en deelt samen met onder meer Wijhe de koppositie in de eerste divisie.

Na de bizarre 50-21 van vorige week tegen DSS moest Wijhe dit weekend harder werken voor de twee punten. In VZV 2 trof de ploeg van trainer Maurice Feringa een sterke tegenstander. Na een kleine achterstand in de beginfase nam Wijhe al vroeg in de wedstrijd het initiatief en liep uit naar 2-6. VZV 2 kon nog even aanhaken (6-7), maar Wijhe vergrootte de voorsprong door twee benutte penalty’s van Daimy van Dommelen al weer snel. Bij rust was het 12-15.

Die voorsprong bleek genoeg voor de overwinning, al werd het in de slotfase nog even spannend toen VZV 2 bij 20-24 drie keer op rij wist te scoren. Jara Huis in ‘t Veld besliste met haar derde doelpunt van de avond de wedstrijd vanaf de cirkel, na een assist van topscoorder (acht keer raak) Kim Boerdam.

Afgetekend

Bij Kwiek 2 loopt het al net zo lekker. Vorige week vormde tegenstander Westsite geen enkele partij voor de formatie van Olga ten Hove en Manon van Rijssen. Het werd in sporthal Tijenraan een afgetekende 40-15 zege voor de Raaltenaren. Ook uit blijkt Kwiek 2 de zaakjes goed op orde te hebben. Zaterdagavond werd DSS in Heemskerk met 19-26 verslagen.

Door de twee ruime zeges gaat Kwiek 2 nu aan kop in de eerste divisie. Wijhe volgt op één doelpuntje. Ook MHV’81, Foreholte en het verrassende ZVBB’21 uit Twente maakten nog geen fout en staan eveneens op vier punten uit twee duels.

Volgende week speelt Wijhe een thuiswedstrijd tegen het nog puntloze HVBS, de ploeg die vorig jaar achter Wijhe als nummer 2 promoveerde naar de eerste divisie. Kwiek 2 treft in eigen huis het tweede team van Quintus, dat tot nu toe één keer won en één keer verloor.

VZV 2 – Wijhe’92 23-25 (12-15). Doelpunten Wijhe’92: Kim Boerdam 8, Daimy van Dommelen 5, Sanne Huis in ’t Veld 4, Jara Huis in ’t Veld 3, Aniek te Braak 2, Britt Koerhuis, Eva van Vilsteren, Eline Wellenberg.
DSS – Kwiek 2 19-26.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina