Wijhe’92 en Kwiek 2 blijven met scherp schieten

In de eerste divisie delen Wijhe’92 en Kwiek 2 ook na dit weekend nog de koppositie, al is het ditmaal Wijhe dat op doelsaldo de ranglijst aanvoert. Beide ploegen wisten weer flink wat doelpunten aan hun toch al imposante aantal toe te voegen.

Wijhe had in eigen huis geen kind aan het bezoekende HVBS. Vorig jaar won de ploeg van Maurice Feringa in de tweede divisie ook al redelijk eenvoudig van de tegenstander uit Bunschoten-Spakenburg, maar dit keer was het helemaal geen wedstrijd.

Aniek te Braak en tweemaal Kim Boerdam zetten direct de toon in De Lange Slag: 3-0. Via 10-3 en 15-7 bepaalde Eline Wellenberg vanuit de linkerhoek de ruststand op 18-9.

In de tweede helft trapte Wijhe het gaspedaal nog iets dieper in. Na de 19-10 van HVBS was het negen keer op rij Wijhe dat scoorde, vooral de uitblinkende Daimy van Dommelen was in die fase trefzeker (zes scores). HVBS deed slechts mondjesmaat wat terug en was voor een groot deel van de doelpunten afhankelijk van opbouwster Lieke Prins-Diender, die jaren terug nog voor Kwiek uitkwam. Met een benutte break-out en haar veertiende van de avond bepaalde Daimy van Dommelen de eindstand op 41-18.

40-31

Ook Kwiek 2 scoorde er zaterdag weer flink op los. Ditmaal moest Quintus 2 eraan geloven. Met 40-31 bleven de punten wederom in Raalte. Farah ten Barge schoot met negen doelpunten het vaakst raak. Ook Anouk van Rijssen en Milou Strijdveen waren elk met zes doelpunten goed op schot.

De selectie van Manon van Rijssen en Olga ten Hove maakte dit seizoen nog geen fout en is na drie overtuigende wedstrijden nog ongeslagen.

Wijhe’92 – HVBS 41-18 (18-9). Doelpunten Wijhe’92: Daimy van Dommelen 14, Kim Boerdam 11, Aniek te Braak 6, Eline Wellenberg 3, Britt Koerhuis 2, Eva van Vilsteren 2, Sanne Huis in ’t Veld 1, Eline Migo 1, Rosel Oostveen 1.
Kwiek 2 – Quintus 2 40-31. Doelpunten Kwiek 2: Farah ten Barge 9, Isah Legebeke 6, Anouk van Rijssen 6, Milou Strijdveen 6, Lobke Hagen 4, Meike Damhuis 3, Astrid Uitslag 3, Pien Nollen 1, Emma Tuinte 1, Lieke Velthausz 1.

Foto: Daimy van Dommelen van Wijhe’92 was nauwelijks tegen te houden door de verdediging van HVBS | Fotograaf Jitze Terpstra

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina