Tonio van Rhee terug langs de lijn

In 2022 stopte Tonio van Rhee abrupt bij ‘zijn’ club Kwiek in Raalte. Na vele jaren daar als keeperstrainer gewerkt te hebben en ook enkele seizoenen als hoofdtrainer, vond Van Rhee het tijd om te stoppen. Hij bleef nog wel als keeperstrainer verbonden aan de Handbalschool Salland, maar voor een nieuwe club stond hij lange tijd niet open. Tot nu.

“Ik ben de afgelopen jaren vaker door clubs benaderd, maar ik had daar geen trek in”, vertelt Van Rhee. “Maar bij de heren van Achilles in Apeldoorn ben ik toch een paar keer op gesprek geweest en ik heb een aantal wedstrijden gekeken. De club en het team hebben mij positief verrast.” De beleving die hij in Apeldoorn zag, trok hem over de streep. “Het is een enthousiaste groep met een mooie mix van ervaren en jonge spelers die allemaal graag willen. Ook bij de jeugd zitten een paar goede jongens die eraan komen. Die combinatie spreekt me erg aan.”

Vriendengroep

Achilles promoveerde onder clubman David Versloot vorig seizoen van de tweede naar de eerste divisie. Van Rhee: “Dat kampioenschap is ze eigenlijk een beetje overkomen. Dat was niet gepland, maar natuurlijk heel gaaf. Het is mooi dat deze groep, die toch een soort vriendengroep is, tot zulke prestaties in staat is. Ze zijn in de eerste divisie bovendien prima gestart en handhaving moet sowieso kunnen. Verdere ambities heeft de club niet. Dat is goed, er ligt geen druk op. Het moet vooral een stabiel jaar worden.”

Van Rhee ziet veel handbalkwaliteit in zijn ploeg, vertelt hij. “Maar natuurlijk zie ik ook wel wat verbeterpunten. Vooral op technisch gebied kunnen ze nog stappen maken en ik wil meer beweging in het aanvalsspel zien. Kleine accenten dus.”

Hartstikke tevreden

Van Rhee was veel jaren verbonden aan Kwiek en was in het verleden ook trainer bij de dames van Nieuw Heeten, Heeten en het Brabantse HVW. “Achilles is mijn eerste herenploeg. Ik heb zelf wel in een herenteam gespeeld, maar ze nog nooit getraind. Maar als ik coach maakt het niet uit of ik dames of heren coach. Zaterdag was mijn eerste wedstrijd met Achilles en die is me prima bevallen.”

Tegen BFC 2 zag Van Rhee al snel dat een overwinning haast niet mis kon gaan. “Het is het tweede team en hun eerste en A-jeugd moesten allebei tegelijk spelen. Ze kwamen daarom maar met twee wissels aan. We hadden al gauw door dat we de punten in huis moesten kunnen houden.” Na een sterke eerste helft stond Achilles al op een 20-13 voorsprong. De tweede helft was slordiger, maar de zege kwam niet in gevaar. Van Rhee: “Met deze 38-29 overwinning ben ik hartstikke tevreden.”

Achilles – BFC 2 38-29 (20-13). Doelpunten Achilles: Jason de Vries 6, Freek Gielen 5, Lars Idema 5, Aldin Kornegoor 5, Maik van der Meer 5, Tyrone van Dalen 4, Rob Wiegman 4, Rick Tingen 3, Timo Jonker.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina