Twaalf tijdstraffen houden Wijhe’92 niet van vierde zege af

Wijhe’92 heeft ook de vierde wedstrijd in de eerste divisie winnend afgesloten. In het Limburgse Beek moest de Sallandse ploeg flink aan de bak om thuisploeg BFC van zich af te schudden. Dat lukte (28-36) en zo blijft de promovendus nog altijd ongeslagen.

Wijhe speelde een groot deel van de wedstrijd met een man minder. Maar liefst twaalf tijdstraffen kreeg de ploeg van trainer Maurice Feringa te verwerken. “We stonden zelfs drie keer in dubbel ondertal en daaruit wisten we toch nog twee keer te scoren”, was Feringa trots. “Ons team is mentaal heel sterk. De eerste helft liep het niet zo goed en we kwamen met 5-3 achter te staan. Pas aan het einde van de eerste helft kwam de omschakeling.”

Bij rust had Wijhe al een kleine voorsprong te pakken (14-15). Hoekspeelster Britt Koerhuis zorgde voor meer adem door bij 15-17 drie keer op rij te scoren: 15-20. BFC kwam in de slotfase nog terug tot 28-30, maar met een ferme eindsprint (vier keer Kim Boerdam, eenmaal Daimy van Dommelen en eenmaal Eline Wellenberg) werd BFC in de laatste minuten overlopen.

BFC – Wijhe’92 28-36 (14-15). Doelpunten Wijhe’92: Daimy van Dommelen 13, Kim Boerdam 10, Aniek te Braak 5, Britt Koerhuis 4, Rosel Oostveen 2, Jara Huis in ’t Veld, Eline Wellenberg.

Foto: Britt Koerhuis, hier in actie tegen HVBS, scoorde tegen BFC vier keer | fotograaf Jitze Terpstra

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina