Aanhaken lukt, maar daar blijft het bij voor Kwiek en Voorwaarts

Kwiek en Voorwaarts zijn dit weekend zonder punten gebleven. Beide ploegen moesten al vroeg in hun wedstrijd in de achtervolging, die leek in beide gevallen succesvol te zijn, maar op de cruciale momenten kon niet worden toegeslagen.

Kwiek (foto: Floor Liefers) liep tegen Quintus tegen een 34-32 nederlaag aan in kampioenspoule B van de eredivisie. Bij rust was het verschil in Kwintsheul al groot met een stand van 18-11. Vroeg in de tweede helft liep dat verschil alleen maar op en bij 26-14 leek de wedstrijd wel gespeeld. Een Raalter run van negen doelpunten liet Quintus wankelen, maar het lukte Kwiek niet om defintief aan te haken. Na 26-23 wist Quintus – waar de linkshandige opbouwster Alieke van Maurik ondanks mandekking nog steeds gevaarlijk was – weer het doel te vinden. Bij 30-28 kwam Kwiek nogmaals terug, maar ook nu was Quintus weer op tijd bij de les.

Kwiek is door de nederlaag van plek geruild met Quintus en staat nu op de vierde en laatste plek in kampioenspoule B. Plek drie is binnen bereik, maar dan moet er wel van SEW of VOC gewonnen worden. VOC is, net als Handbal Venlo in poule A, al zeker van de finale om het landskampioenschap.

Quintus – Kwiek 34-32 (18-11). Doelpunten Kwiek: Floor Liefers 7, Jessica Hilbrands 6, Meike Damhuis 4, Maron Schepers 4, Tessa Hilbrands 2, Astrid Uitslag 2, Elisa Marsman, Floor Tutert, Nel Veldhuis, Marit Winkels.

Stand kampioenspoule B
1. VOC 4-11
2. SEW 4-6
3. Quintus 4-3
4. Kwiek 4-2

Voorwaarts

In de heenwedstrijd hielden Voorwaarts en MEOS elkaar in evenwicht (28-28) en ook afgelopen zaterdag in Twello waren de verschillen tussen de beide middenmoters van de eerste divisie klein. MEOS pakte al vroeg in de wedstrijd een voorsprong en dat bleek uiteindelijk voldoende voor de zege: 27-30.

In de eerste helft liep MEOS bij 6-12 flink weg bij Voorwaarts. Bij rust was het verschil al iets kleiner (12-15) en door de 14-15 van Patricia Brincker-Hendriksen aan het begin van de tweede helft leek de wedstrijd weer beide kanten op te kunnen. MEOS liep echter opnieuw uit (19-23), maar nog gaf Voorwaarts zich niet gewonnen. In de slotfase wist de Twellose ploeg telkens de aansluitingstreffer te maken. Eerst door een break-out van Chantal Deijk (25-26), later door een doelpunt uit de rechterhoek van Romy ten Cate (26-27) en vervolgens door een schot van Lisa Oosterwijk vanaf de linkeropbouw (27-28). Het was echter niet genoeg om de twee punten te pakken. MEOS liet Voorwaarts niet langszij komen en scoorde in de laatste seconden nog tweemaal.

Voorwaarts staat nu negende in de eerste divisie. Met nog drie wedstrijden te gaan, is een plek in het linkerrijtje nog binnen bereik.