‘Doldwaze wedstrijd’ levert Kwiek eerste zege in nacompetitie op

De huisfotograaf van Kwiek, Johan Wolff, bestempelde het nacompetitieduel tussen Kwiek en Quintus als een ‘doldwaze wedstrijd, in alle opzichten’. Trainer Arjan Averink snapte die woorden wel. Volgens hem was de wedstrijd, die uitmondde in een 26-24 overwinning en daarmee de eerste punten voor Kwiek opleverde, zeker enerverend te noemen.

“We stonden de hele wedstrijd achter, tot de laatste drie minuten. Het was geen goed handbal, maar de manier waarop we de punten pakten was wel heel mooi”, vond Averink. Direct in de beginfase liep Quintus weg bij Kwiek naar een maximaal verschil van zes doelpunten. “Ik moest al snel naar een time-out grijpen en aan het einde van de eerste helft nam ik nogmaals een time-out. Het liep niet, we maakten te veel fouten. Toch was het bij rust 13-13.”

De laatste minuten van de eerste helft waren prima. Averink wilde dat spel doorzetten in de tweede helft. “Maar binnen twee minuten stonden we er alweer drie achter. We speelden te gehaast.” Quintus behield lange tijd de voorsprong, maar in de slotfase toverden Averink en koppelpartner Olga Assink de beslissende oplossing uit de hoge hoed. “Ineens hadden we het gezien. Met rechteropbouwer Meike Damhuis (foto) en middenopbouwer Jessica Hilbrands heb ik in mijn laatste time-out doorgenomen wat ze moesten doen. Met de cirkel aan de rechterkant en de wissel tussen Jessica en Meike, zou Meike uitkomen bij de kleinste verdediger van Quintus in het middenblok. Op die manier heeft ze een paar keer gescoord en pakten we de voorsprong. Die hebben we niet meer weggegeven.”

De zege betekende de eerste punten voor Kwiek in de nacompetitie. De Raalter ploeg is nu Quintus, dat één bonuspunt achter de naam heeft staan, voorbij in de stand. VOC (9 punten) en SEW (6 punten) bezetten de eerste en tweede positie. Volgende week spelen Kwiek en Quintus opnieuw tegen elkaar, dan in Kwintsheul. “We mikken op de vierde plek in de eindrangschikking. Dan moeten we van Quintus en SEW winnen.”

Eredivisie, kampioenspoule B
Kwiek – Quintus 26-24 (13-13). Doelpunten Kwiek:
Meike Damhuis 3, Jessica Hilbrands 3, Maron Schepers 3, Floor Tutert 3, Astrid Uitslag 3, Marit Winkels 3, Floor Liefers 2, Anouk van Rijssen 2, Nel Veldhuis 2, Lisa Bosch, Tessa Hilbrands.

Foto: Meike Damhuis (met bal) van Kwiek speelde een cruciale rol in de slotfase van de wedstrijd tegen Quintus | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina