SDOL verrassend door in bekertoernooi, ook Voorwaarts wint

SDOL boekte dinsdagavond een onverwachte zege in de eerste ronde van het bekertoernooi. In eigen huis werd DOS, dat een klasse hoger uitkomt, met 22-21 verslagen. Voorwaarts versloeg in Zieuwent thuisploeg Pacelli met 27-32.

In de competitie wil het nog niet zo vlotten met SDOL. De ploeg van Helma Meijerman won in de hoofdklasse A tot nu toe slechts een wedstrijd (24-25 tegen LHC) en staat op de voorlaatste plek. De verwachtingen in het bekertoernooi lagen daardoor niet hoog. Zeker niet met DOS, dat een klasse hoger speelt en bij SDOL bekend staat als een hard spelende ploeg, als tegenstander. Toch wist SDOL de Drentse tegenstander te verslaan. Coach Meijerman kon niet bij het duel aanwezig zijn, maar gaf aan de overwinning ‘onverwacht en superknap’ te vinden. De ploeg zelf was ook meer dan blij met de winst: “Jaaa! Wat een teamprestatie en wat een publiek! Bedankt!”

Eerstedivisionist Voorwaarts deed wat het moest doen: winnen van het twee klassen lager uitkomende Pacelli. Bij rust was het verschil in Zieuwent vier punten (15-19), nog eens dertig minuten later was dat opgelopen tot vijf. Met een eindstand van 27-32 is Voorwaarts, net als SDOL, verzekerd van een plek in de tweede ronde van het bekertoernooi.

Topduel op donderdag

Ook morgen en donderdag worden er nog bekerduels gespeeld. Woensdag speelt Kwiek A1 tegen SVBO en gaat Wijhe’92 op bezoek bij VAKO. Het hoogtepunt van deze bekerronde is op donderdag, dan spelen hoogvliegers en concurrenten in de hoofdklasse B Heeten en Broekland tegen elkaar.

Eerste ronde bekertoernoi

Dinsdag 1 november 2022
Pacelli – Voorwaarts: 27-32 (15-19)
SDOL – DOS: 22-21

Woensdag 2 november 2022
19.00 uur: Kwiek A1 – SVBO
20.15 uur: VAKO – Wijhe’92

Donderdag 3 november 2022
20.00 uur: Heeten – Broekland

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina