Oefenupdate 3: SDOL en Haarle zijn klaar voor de competitie

Ook afgelopen weekend zijn er flink wat oefenpotjes gespeeld. Hoewel een vriendschappelijk duel niet alles zegt, geeft het toch een kleine indicatie hoe een ploeg ervoor staat. En zo’n update is, zeker na de lange coronabreak, altijd welkom. Handbal Oost deed opnieuw een (klein) rondje langs de velden.

Heb jij uitslagen, wedstrijdverslagen of foto’s? Deel ze met ons via info@handbaloost.nl of het contactformulier.

Lees ook: Oefenupdate 2: winst voor Lettele, Holten en Overwetering
Lees ook: Een rondje langs de oefenvelden (oefenupdate 1)

Geslaagde oefentrial voor SDOL

Hoofdklasser SDOL hield een heerlijk gevoel over aan de zondag gespeelde oefenwedstrijden. Tweededivisionist Oliveo, dat al drie wedstrijden in de benen had dat weekend, werd na een ruststand van 10-10 met 25-18 verslagen. “We begonnen gelijk lekker fel, wisten elkaar goed te coachen aan de cirkel en konden elkaar prima vinden in de aanval! Na de rust konden we de wedstrijd in de tweede helft onze kant op trekken. We liepen steeds meer uit, lieten mooie aanvallen zien en onze keepers hielden de goal mooi leeg”, aldus SDOL.

Ook de tweede wedstrijd werd een prooi voor de Luttenbergse formatie van Helma Meijerman. Nieuw Heeten, dat in de competitie ook een tegenstander van SDOL is, werd met 28-15 naar huis gestuurd. “We waren gelijk goed op stoom, waardoor het al snel 7-0 in ons voordeel werd. Door onze sterke dekking hadden de meiden van Nieuw Heeten het knap lastig en we wisten het in de aanval mooi af te maken! Met 28-15 hebben we verdiend gewonnen vandaag”, evalueerde SDOL. “Het waren lekkere oefenpotjes. Al met al een heel geslaagde oefentrial!”

Haarle is er klaar voor

Eersteklasser Haarle draait een uitstekende voorbereiding. De selectie van trainer André Biemans heeft een bomvol trainingsweekend achter de rug met acht trainingsuren en drie wedstrijden. Stevo 2, een Twentse eersteklasser, werd na driemaal 25 minuten met 35-20 verslagen. Ook Combinatie’64, dat komend seizoen in de hoofdklasse uitkomt, werd aan de kant gezet: 28-24. Het afsluitende duel op zondag, tegen Kedingen (2e klasse), werd eveneens een prooi voor Haarle: 30-21. “We kijken nu al uit naar het begin van de competitie”, aldus een tevreden trainer Biemans.

Wesepe start met winst

De vernieuwde selectie van Wesepe, waar trainer Richard Groote Schaarsberg aan het roer staat, speelde zondag haar eerste oefenwedstrijd. De ploeg deed afgelopen seizoen op eigen verzoek een stapje terug en speelt komend jaar in de eerste klasse. Tegenstander Unitas uit het Drentse Rolde, dat in de noordelijke eerste klasse speelt, werd met 19-16 verslagen.

Winst en verlies voor Schalkhaar

Schalkhaar, waar onlangs trainer Willem Woudstra plotseling opstapte, speelde dit weekend twee oefenwedstrijden. Op zaterdagavond was CVO 2 de tegenstander en trok Schalkhaar aan het langste eind. Een dag later, wederom in eigen hal, moest Schalkhaar de winst nipt aan Wesepe 2 laten (19-21).

Vier punten voor Wijhe

Voor tweededivisionist Wijhe stond er zaterdag een trial in Zoetermeer op het programma. Beide duels werden door de ploeg van Laurens Beld winnend afgesloten. Zowel Quintus 2 (1e divisie) als Dongen (2e divisie) werd aan de kant gezet. “Ondanks de vermoeidheid wisten we ook de tweedewedstrijd te winnen. Dat betekent vier punten in de bus mee terug naar Wijhe!” aldus Wijhe.

Foto: SDOL boekte een dubbele zege

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina