Oefenupdate 2: winst voor Lettele, Holten en Overwetering

Opnieuw zijn er afgelopen week verschillende oefenpotjes zijn gespeeld. Hoewel een vriendschappelijk duel niet alles zegt, geeft het toch een kleine indicatie hoe een ploeg ervoor staat. En zo’n update is, zeker na de lange coronabreak, altijd welkom. Handbal Oost deed opnieuw een (klein) rondje langs de velden.

Heb jij uitslagen, wedstrijdverslagen of foto’s? Deel ze met ons via info@handbaloost.nl of het contactformulier.

Nieuw Heeten tweede op eigen toernooi, Broekland eindigt vierde

Afgelopen weekend mocht Nieuw Heeten proberen de Belte Bokaal in eigen huis te houden. Maar wat vorige jaar wel lukte, ging dit jaar net niet. Vijf ploegen streden in de Belte, de sporthal in Nieuw Heeten waar de cup naar vernoemd is, om de beker en de eer. Die gingen uiteindelijk naar hoofdklasser Stevo uit Geesteren, die alle wedstrijden wist te winnen.

Nieuw Heeten eindigde tweede op het eigen toernooi, dankzij een 17-14 winst op Broekland, een gelijkspel tegen Hacol (14-14) en een afgetekende overwinning op Grol (5-23). Broekland wist eenmaal te winnen (20-13 tegen Grol) en sloot het tweedaagse toernooi af op de vierde plek. Stevo (12-17), Hacol (13-14) en dus Nieuw Heeten (14-17) waren nipt te sterk.

Lettele ongeslagen winnaar Klaverbladtoernooi

Lettele heeft het Klaverbladtoernooi in Pijnacker, van de organiserende vereniging Oliveo, op zijn naam geschreven. Naast Lettele en Oliveo deden OBW, Internos en Foreholte een gooi naar de beker.

Op vrijdag speelde Lettele spannende wedstrijden tegen Foreholte en OBW en wist deze beide te winnen. Ook de twee duels op zaterdag, tegen Oliveo en Internos, waren een prooi voor de selectie van de nieuwe hoofdtrainer Roy Bruil. Daardoor mocht Lettele het later die dag in de finale nogmaals opnemen tegen Foreholte. Wederom trok Lettele aan het langste eind en sloot zo ongeslagen en dus als winnaar het toernooi in Zuid-Holland af.

Holten wint drieluik in eigen huis

Tweedeklasser Holten speelde vorige week zondag in eigen hal twee oefenwedstrijden achter elkaar. De eerste wedstrijd, tegen het tweede team van Bornerbroek, werd een eenvoudige prooi voor de thuisploeg. Holten was in ’t Mossink heer en meester en won eenvoudig met 30-14. Het duel tegen Ha-STU 2, eveneens een tweedeklasser, was aanzienlijk spannender. Vooral de defensie van de Nijmeegse studentenploeg bleek een flinke hindernis voor het team van Janek Wyrwich. Desondanks wist Holten wel te winnen (20-17) en sloot zo het drieluik ongeslagen af.

Afgelopen zondag zou Holten tegen Schalkhaar spelen, maar de gasten meldden zich af. De tweede teams van beide clubs stonden wel tegenover elkaar. Holten 2 was Schalkaar op snelheid en conditie de baas: 38-17.

Overwetering wint opnieuw

Vorige week versloeg Overwetering al Nieuw Heeten en ook dit weekend greep de ploeg van Hans Reukers een oefenzege. Eersteklasser CVO werd met 29-24 verslagen, waarbij vooral de Olster schutters het de Vaassense gasten lastig maakten.

Foto: Lettele werd de ongeslagen winnaar van het Klaverbladtoernooi

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina