Hoog niveau jeugdhandbal op Jan de Haan Jeugdtoernooi

Aankomend weekeinde wordt het jaarlijks terugkerende Jan de Haan Jeugdtoernooi in Raalte gespeeld. De hoogste jeugdteams van Kwiek spelen van 10 tot en met 12 september tegen de leeftijdsgenoten van onder andere VOC, Quintus en VZV.

Op initiatief van Kwiek-man Henk Woudstra startte de Raalter club vijftien jaar geleden met het organiseren van een jeugdtoernooi voor de eigen A1, B1 en C1. Later is daar de D-jeugd aan toegevoegd. Dat het toernooi een succes is blijkt wel uit het feit dat vele verenigingen graag naar Raalte komen om te strijden om de winst.

Scheidsrechters in opleiding

Alle wedstrijden in de A- en B-poule worden geleid door jeugdscheidsrechters in opleiding (de JSO) en scheidsrechters van gastploegen SEW, VOC en Quintus. Voor de C- en D-poule en de wedstrijden op de vrijdag komen scheidsrechters uit de eigen gelederen van Kwiek en de regio in actie.

Met dit jeugdtoernooi wordt handbal een mooi platform geboden en in het bijzonder het jeugdhandbal, aldus de organiserende vereniging. “Kwiek is zelf een groot voorvechter van een gedegen jeugdopleiding om daarmee handbal in zijn algemeenheid te promoten in de regio. Verder past het Jan de Haan Jeugdtoernooi perfect in de voorbereiding van alle deelnemende teams. Dit toernooi helpt ook de gemeente Raalte op de kaart te zetten als sportminnende en stimulerende gemeente.”

Poule-indeling

Poule A
HV PCA Kwiek A1
Quintus A1
SEW A1
VOC A1
Vlug en Lenig A1
VZV A1                

Poule B
HV PCA Kwiek B1
Quintus B1
SEW B1
VOC B1
Vlug en Lenig B1
VZV B1

Poule C
HV PCA Kwiek C1
Quintus C1
SEW C1
VOC C1
Venlo C1
VZV C1 
Aalsmeer C1

Poule D
HV PCA Kwiek D1
Quintus D1
SEW D1
VOC D1
HSS D1
Verburch D1

Foto: jeugd Kwiek | fotograaf: Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina