Trainer Woudstra stapt op bij Schalkhaar

Willem Woudstra is niet langer trainer en coach van de damesselectie van Schalkhaar. Hij liet vorige week weten per direct de samenwerking te beëindigen. Het spelen op zaterdagavonden en ‘een verschil in ambitie’ zijn voor de inwoner van Schalkhaar de grootste struikelblokken.

“Mede door corona was alles al wat minder geworden”, vertelt Woudstra. “Maar ik ben altijd fanatiek en ga maar voor één ding: het kampioenschap. Bij navraag bleken de meeste speelsters daar anders in te staan. Dat viel me tegen. Slechts vier gaven aan ook voor het kampioenschap te willen gaan, de rest wilde de speelminuten eerlijk verdelen. Dat gaat niet samen.” Een verschil in ambitie, noemt hij het. “Dat zou op een gegeven moment gaan botsen, dat is zeker.”

Zaterdagavonden

Ook de trainingstijden en speeldagen stonden Woudstra tegen. “We trainen laat op de vrijdagavond. Ik had bij het bestuur het verzoek ingediend om een uur eerder te beginnen, maar dat kon niet. Ook speel ik liever op zondag dan op zaterdagavond, maar toen het programma gepubliceerd werd, bleek dat we zeventien keer op zaterdag spelen. Mijn vrouw draait wisselende diensten. In het slechtste geval zie ik haar na vrijdag pas op zondagmiddag weer. Dat wil ik niet. Na veertig jaar handbal, waarin ze me altijd heeft gesteund, is het nu tijd voor haar.”

Woudstra begon in het voorjaar van 2019 bij Schalkhaar, toen de club plotseling zonder trainer kwam te zitten. Daarvoor was hij vier jaar trainer bij ABS. Ook werkte hij voor CVO, Wesepe en SV Raalte.

Foto: de selectie van Schalkhaar met linksboven trainer Willem Woudstra

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina