Wesepe doet met nieuwe selectie bewust een stapje terug

Jarenlang kwamen ze in de hoofdklasse uit, maar komend seizoen spelen de handbalsters van Wesepe in de eerste klasse. Op eigen initiatief. Vanwege het grote aantal afzwaaiende speelsters heeft de club, waar trainer Richard Groote Schaarsberg aan het roer staat, zelf degradatie aangevraagd bij de handbalbond.

Zes speelsters van Wesepe gaven eind vorig seizoen aan te stoppen met handballen of een treetje lager te gaan spelen. Cirkelspeelsters Nikki Bosch en Esmee Dijkslag, evenals keepster Imre Overmars, hingen hun handbalschoenen aan de wilgen. Nienke Klumper, Jolien Koerhuis en Marjolien Roesink besloten een stap terug te doen en spelen volgend jaar in het tweede team . Ook Evelien Dommerholt en Yvonne van Tilburg spelen (voorlopig) niet voor de hoofdmacht; beide speelsters hebben met langdurige blessures te maken.

“Het verzoek voor degradatie kwam niet zozeer van mij, maar van de vereniging zelf,” vertelt trainer Richard Groote Schaarsberg, die vorig jaar aan zijn klus bij Wesepe begon. “Maar ik begrijp de keuze wel. Door het wegvallen van een aantal bepalende speelsters en de geringe teamgrootte is het wel handig een stapje terug te doen en even opnieuw te beginnen.”

Nieuwkomers

De nieuwe selectie van Wesepe bestaat uit een aantal bekende namen, aangevuld met speelsters die vorig jaar in het tweede uitkwamen. “En er zijn twee speelsters nieuw bij de club gekomen,” vertelt Groote Schaarsberg, doelend op voormalig Heeten-speelster Mirthe Obdeijn en Laury van der Vegt die enkele jaren terug nog bij HHZD handbalde. “Dat is natuurlijk altijd prettig. De selectie bestaat nu uit elf speelsters. Dat moet in principe voldoende zijn voor de eerste klasse.”

Wesepe was niet automatisch verzekerd van een plekje in de eerste klasse. Standaard wordt een ploeg die zelf degradatie aangevraagd in de laagste wedstrijdklasse geplaatst, in deze regio is dat de tweede klasse. Maar doordat onder andere Dalfsen en Nieuw Heeten graag wilden promoveren, was er voor Wesepe ruimte in die eerste klasse. Groote Schaarsberg: “Ik denk dat we daar een redelijke middenmoter moeten kunnen zijn. Degraderen hoeven we sowieso niet en het zou een beetje raar zijn om direct voor het kampioenschap te gaan. De speelsters moeten eerst wennen aan elkaar en dan zien we wel waar het schip strandt.”

Selectie Wesepe 2021-2022: Irene de Lange (keeper), Elke Berends, Romy Kleine Schaars, Daniëlle Krijt, Aniek Middeldorp, Mirthe Obdeijn, Lieke Rouweler, Simone Schutte, Marleen Spikker, Laury van der Vegt en Annemarie Vloedgraven
Trainer: Richard Groote Schaarsberg

Foto: Elke Berends, die hier het doel van Overwetering onder vuur neemt, speelt volgend seizoen wederom in de hoofdmacht van Wesepe

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina