LHC zet kroon op fantastisch seizoen: ‘Als je alles wint, ben je de terechte kampioen’

LHC zette dinsdagavond de kroon op een geweldig seizoen door de enige overgebleven kandidaat voor de titel met ruime cijfers te verslaan en zo het kampioenschap in de eerste klasse te grijpen. CVO werd in Lemelerveld met 33-22 opzijgezet, waardoor de Lemelerveldse ploeg niet meer te achterhalen is. Zonder ook maar één wedstrijd te verliezen promoveert LHC naar de hoofdklasse.

Een kort vraaggesprek met trainster Linda IJsseldijk vanuit een feestende kleedkamer.

Een inkoppertje om mee te beginnen. Zijn jullie de terechte kampioen?

IJsseldijk: “Ja, dat vind ik wel. Als je alles wint en de nummer 2 met 33-22 verslaat, dan ben je de terechte kampioen. Al denkt CVO daar nu misschien even anders over. We hebben een fantastisch seizoen gedraaid. Je wint de eerste wedstrijd, de tweede, de derde, de vierde. Dan ga je op een gegeven moment denken: zou het kunnen? We hadden CVO al vroeg in het seizoen gehad, de nummer drie, Havana, nog niet. Daar hebben we onlangs pas voor het eerst tegen gespeeld. Maar ook die wedstrijd wonnen we eigenlijk best makkelijk. We hebben een paar wedstrijden gehad die wat lastiger gingen, maar ook die trokken we naar ons toe. Dat is het grote verschil met vorig seizoen. Nu pakten we zulke wedstrijden wel.”

Was het kampioenschap ook al aan het begin van het seizoen jullie doel?

“Ik ben eigenlijk zonder doel begonnen dit seizoen. Er waren vijf speelsters van dames 1 gestopt, dus we moesten zien hoe we ervoor stonden. Wel wist ik natuurlijk goed wat er rondloopt binnen de club en ik wist dat we daarmee de goede kant op konden komen. We hadden ook een ontzettend goede voorbereiding gehad, waarin we verschillende hoofdklasseploegen hadden verslagen. Toen zag ik al wel dat we er goed voor stonden. Maar ja, ook vorig seizoen hadden we een goede voorbereiding gehad en toen liep het uiteindelijk in de competitie toch minder. We zouden het dus wel zien, maar het ging echt wonderbaarlijk goed.”

Wat is de kracht van dit team?

“De sfeer is ontzettend goed. De meiden willen echt voor elkaar werken. Ik heb dit hele seizoen nog geen wanklank gehoord. En natuurlijk, als trainer hoor je niet alles, maar ik geloof ook echt dat het zo positief is. En als er wel wat gezegd moest worden, werd dat ook geaccepteerd. Iedereen kan wat van elkaar hebben.”

Het laatste kampioenschap van LHC dateert van 21 jaar geleden. Die maakten jij en teambegeleidster Monique Wessels als speelsters mee.

“Ja, heel grappig is dat! We promoveerden toen van de tweede naar de eerste divisie. Dat was ook mijn laatste seizoen in dames 1, Monique stopte twee seizoenen later. Welk kampioenschap mooier is? Dat is een gemene vraag. In de periode dat ik als speelster kampioen werd, promoveerden we bijna ieder jaar. Het werd daardoor een beetje gewoon. Daarom is deze misschien wel mooier. Het is in ieder geval geweldig om dit ook als coach mee te maken. Maar het is ook heel lastig, want als speler kun je in het veld zelf nog wat doen, als coach kun je niks meer doen en moet je maar hopen dat het goedkomt.”

Het is dinsdagavond. Gaan jullie het vieren?

“We zitten nu nog in de kleedkamer, maar we gaan zo naar café ‘t Hoekje, hier in Lemelerveld. We hebben allemaal een vrije dag genomen morgen en het café is speciaal voor ons geopend. Dus we gaan het zeker goed vieren vanavond. Op 1 mei hebben we de LHC-day en dan gaan we het nog eens extra vieren.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

One Reply to “LHC zet kroon op fantastisch seizoen: ‘Als je alles wint, ben je de terechte kampioen’”

  1. Henny Nijboer

    Proficiat, LHC!
    Promotie naar Hoofdklasse. Laat de Sallandse clubs de koppen bij elkaar steken om samen bij het NHV af te dwingen om allemaal in dezelfde hoofdklasse te komen.
    Prachtige derby’s met LHC, Nieuw Heeten, Dalfsen, Heeten, Broekland en (mogelijk) Lettele.
    Alhoewel, er kan ook nog een team promoveren naar 2e divisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina