Wesepe pakt in voorlaatste wedstrijd eindelijk de eerste punten van het seizoen

Blijdschap bij de handbalsters van Wesepe. Eindelijk kon het team van trainer Richard Groote Schaarsberg na zestig minuten handballen eens de armen de lucht insteken om een overwinning te vieren. In het duel der degradanten in de eerste klasse trok Wesepe na twintig nederlagen op rij tegen Voorwaarts 2 eindelijk wél aan het langste eind.

Beide ploegen bungelen al langere tijd onderaan en weten al vele weken dat klassenbehoud geen optie meer is. Voorwaarts pakte alleen in de allereerste wedstrijd van het seizoen twee punten. Inderdaad: tegen Wesepe. Wesepe zat enkele keren dicht bij een zege, maar greep telkens mis. Tot deze zondag.

In de Twellose sporthal Zuiderlaan (sporthal de Jachtlust ondergaat een metamorfose) gaven beide teams elkaar weinig toe. Wesepe had telkens een nipte voorsprong, maar kon nooit echt weglopen bij Voorwaarts. Via 3-6 en 8-8 werd de ruststand van 12-13 in het voordeel van Wesepe bereikt.

Ook in de tweede helft bleef het verschil klein. Met minder dan een minuut te spelen verrichtte Wesepe-keepster Irene de Lange bij 21-23 een cruciale redding door een penalty van Voorwaarts te keren. Hoewel de thuisploeg daarna nog wel een keer scoorde, kwam de eerste overwinning van het seizoen voor Wesepe niet meer in gevaar.