Heren Heeten, Schalkhaar en DSC gaan in het nieuwe seizoen als één ploeg verder

In het nieuwe seizoen spelen de handbalheren van Heeten, DSC en Schalkhaar samen in twee teams. De afgelopen jaren was er al sprake van een onderlinge samenwerking, maar deze wordt nu, met steun van het NHV, verder uitgebreid.

De toekomst van herenhandbal in de regio is daarmee zekerder gesteld, aldus de betreffende clubs. Zij zien met deze samenwerking ook meer perspectief voor de handbaljongens die in de jeugd bij Schalkhaar spelen.

Prestatie en recreatief

Het eerste team gaat voor een zo hoog mogelijke positie in de wedstrijdsport. Het tweede team speelt in de breedtesport. Door het samengaan van de heren van de drie verenigingen bestaat de totale groep waaruit kan worden geselecteerd voor het eerste team uit 35 man.

De spelers uit het tweede team spelen bewust een niveau lager en willen niet per se elke wedstrijd spelen. Daarvoor is de totale groep groot genoeg. Vanaf het nieuwe seizoen wordt er ook intensiever samen getraind.

Groen, geel en blauw

Beide teams blijven hun wedstrijden spelen in Heeten, Schalkhaar en sporthal Keizerslanden (de thuishaven van DSC). Daarmee blijft het contact met de achterban behouden. In Keizerslanden wordt in het geel van DSC gespeeld, in Schalkhaar in het blauw en in Heeten in het groen.

De spelers blijven lid van hun eigen vereniging.

Foto: de heren van Heeten (groen) afgelopen seizoen in actie tegen combiclub Huissen-DFS Arnhem

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina