Meerdere ploegen werkten dit weekend goed aan het doelsaldo; twee teams wisten zelfs veertig keer raak te schieten. De drie derby’s die gespeeld werden, werden allemaal een prooi voor de thuisspelende clubs.

Onderaan deze pagina vind je alle uitslagen, de wedstrijdverslagen en doelpuntenmakers van het afgelopen speelweekend.

Veertig keer

Dalfsen haalde flink uit tegen Hurry Up uit Zwartemeer. Ondanks de onwennige harsbal wisten de speelsters van trainer Gert Wessels maar liefst veertig keer het Drentse net te vinden. Dalfsen won het treffen in de hoofdklasse A met 25-40.

Ook Voorwaarts schoot met scherp en tikte eveneens de veertig doelpunten aan. Tegenstander Foreholte 2 kon tot rust nog redelijk bijblijven (20-17), maar moest in de tweede helft de ontketende Twellosen laten gaan. Het duel in de tweede divisie A eindigde in 40-26.

Derbywinst voor thuisploegen

Er was dit weekend maar een handjevol derby’s in het Sallandse. De drie burenduels werden allemaal door de thuisploeg gewonnen. Nieuw Heeten versloeg in de hoofdklasse SDOL met 26-22 en in de eerste klasse was LHC met 30-20 Wesepe de baas. Ook Kwiek wist het thuisduel met Borhave – dat vanwege het landelijke programma van de eredivisie ook een derby mag heten – te winnen: met 32-18 waren de Raaltenaren zaterdagavond de betere ploeg.

Doelpunten Wijhe’92:
Aniek te Braak 5, Eline Wellenberg 5, Sanne Huis in ‘t Veld 4, Kim Boerdam 2, Jara Huis in ‘t Veld 1, Pauline Nijboer 1, Rosel Oostveen 1, Marloes Savelkoel 1
Lettele – SVBO: 27-21 wedstrijdverslag
Doelpunten Lettele: Yara Kloosterboer 7, Marjolein Westerbeek 7, Bianca Klein Koerkamp 5, Amber Zandbelt 3, Inge Klein Koerkamp 2, Lenneke Groot Koerkamp 1, Roos Groot Koerkamp 1, Maaike Breider-te Riele1
Voorwaarts – Foreholte 2: 40-26 wedstrijdverslag
Doelpunten Voorwaart
s: Daimy van Dommelen 7, Aniek Koers 6, Alineke Ros 5, Jorien Scholten 5, Chantal Deijk 4, Jill Kloppenberg 3, Lisa Oosterwijk 3, Keyara Peters 3, Romy ten Cate 2, Lieke Havekes 2

Holten – Achilles: 36-20 wedstrijdverslag
Doelpunten Holten: Karlijn Hoogveld 12, Ilse Klaasses 7, Michaëla Spoor 4, Anne Rechterschot 3, Marloes Ulfman 3, Rikke Drenth 2, Lieke Ebrecht 2, Julia Hanevelt 2, Gitta Bekkernens 1
Overwetering 2 – Wijhe’92 3: 16-29
LHC 2 – Broekland 2: niet gespeeld
Klarenbeek – Schalkhaar: 23-22
Zwolle 2 – Angeren 2: 27-15